Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF POSPEŠENE AKCIJE (1965 bralcev)
Petek, 18. 3. 2011
Luka P.... zveza Nato je dosegla dogovor o pospešitvi načrtovanja morebitne vojaške akcije v Libiji ...
... Svetovna zdravstvena organizacija ne vidi potrebe za prepoved potovanj na Japonsko zaradi jedrske krize ...
... nekdanji haitijski predsednik Jean-Bertrand Aristide se je po sedmih letih v izgnanstvu vrnil ...
... predstavniki komisije za preprečevanje korupcije in registrirani lobisti so se sešli na delovnem sestanku ...

Zveza Nato je dosegla dogovor o pospešitvi načrtovanja morebitne vojaške akcije v Libiji na podlagi včeraj sprejete resolucije v Varnostnem svetu Združenih narodov, vendar zavezništvo odločitve o dejanskem posredovanju še ni sprejelo. Libijske oblasti so medtem razglasile takojšnjo prekinitev ognja zaradi včeraj sprejete resolucije, vendar voditelji zahodnih držav pravijo, da bo potrebno zadevo ocenjevati po dejanjih in ne besedah. Poveljnik libijskih upornikov Kalifa Heftir je že dejal, da prekinitev ognja za upornike "ni pomembna in da gre za Gadafijevo prevaro". Jutri naj bi tudi v Parizu visoki predstavniki Evropske unije, Arabske lige, Afriške unije in generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon razpravljali o Libiji.

Svetovna zdravstvena organizacija ne vidi potrebe za prepoved potovanj na Japonsko zaradi jedrske krize. Sicer je organizacija dejala, da raven radioaktivnega sevanja raste, a trenutno ne predstavlja nevarnosti za zdravje ljudi. Predstavnik Svetovne zdravstvene organizacije Gregory Hartl je povedal, da prepoved potovanj velja samo za zaprto cono, ki zajema območja, ki so od poškodovane jedrske elektrarne Fukošima oddaljena 30 kilometrov ali manj. Dodal je še, da se je raven sevanja v Tokiu dvignila zelo malo in je še vedno veliko nižja od ravni, ki bi pomenila nevarnost za zdravje ljudi.

Nekdanji haitijski predsednik Jean-Bertrand Aristide se je po sedmih letih v izgnanstvu v Južnoafriški republiki z zasebnim letalom vrnil v domovino. Na otoško državo je prišel sicer le dva dni pred drugim krogom predsedniških volitev na Haitiju, vendar je zatrdil, da se v predsedniško kampanjo ne bo vmešaval. Kljub temu bi lahko njegova vrnitev in še posebej morebitna podpora enemu od kandidatov pomembno vplivala na nedeljsko glasovanje, saj je Aristide na Haitiju še vedno precej priljubljen. Bil je prvi demokratično izvoljeni haitijski predsednik leta 1991. V drugem krogu predsedniških volitev se bosta za zmago potegovala nekdanja prva dama Mirlande Manignat in priljubljeni pevec Michel Martelly.

Predstavniki komisije za preprečevanje korupcije in registrirani lobisti so se dobre štiri mesece po začetku izvajanja regulacije na področju lobiranja sešli na delovnem sestanku. Ta je bil namenjenem izmenjavi izkušenj, ki sta si jih obe strani nabrali v času od veljave regulacije. Ugotovili so, da so zaposleni v javnem sektorju premalo obveščeni o regulaciji lobiranja in njihovi dolžnosti poročanja komisiji o tem. Predstavniki lobistov so tudi dejali, da javni funkcionarji in uradniki določbe o lobiranju zlorabljajo, da se izognejo komunikaciji z registriranimi lobisti, posel pa naj bi tako cvetel tako imenovanim črnim lobistom.Komentarji
komentiraj >>