Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Viza za budućnost, 58. oddaja (2163 bralcev)
Nedelja, 27. 3. 2011Za nas ni nikoli denarja. Delamo leta in preveč, nato pa ni denarja za naše plače in socialne pravice, so zgolj paketi humanitarnih organizacij.

Dvignimo se proti nasilju finančnega kapitalizma!

Oddaja v celoti!

Dvignimo se proti nasilju finančnega kapitalizma: Zvezek pritožb za vstajo proti oblasti finančnega kapitalizma

Za nas ni nikoli denarja. Delamo leta in preveč, nato pa ni denarja za naše plače in socialne pravice, so zgolj paketi humanitarnih organizacij. Smo doslej najbolj izobražena generacija in smo potisnjeni na margino. Ni denarja, da bi s svojim znanjem ustvarjali skupno dobro, je le prekerno delo z negotovostjo, revščino, odvisnostjo. Radi bi delali knjige, revije, filme, raziskave, izobraževalne projekte, medije, družbene prostore, drugačno družbo, pa nam vedno znova povedo, da na tem svetu ni denarja in prostora za nas.

Za njih je vedno denar. Financiranje oligarhije, ekonomske, družbene in politične elite ni nikoli problem. Financiranje vojaške in finančne tiranije ni nikoli problem. Plača ljudstvo, ki financira banke, vojno v Afganistanu, nemško-francoski vlak, špekulativne nepremičninske projekte, razne lobije in pendrek. Mi plačujemo tiste, ki pravijo, da na tem svetu ni prostora za nas.

Sedaj pravimo, da je dost, da hočemo svoj denar in prostor na tem svetu.

Revolucija proti nasilju finančnega kapitalizma

Če hočemo, da bo na tem svetu prostor za nas, moramo strmoglaviti oblast finančnega kapitalizma. Kako? Najprej moramo zbrati pritožbe proti nasilju finančnega kapitalizma. Istočasno moramo registrirati upore proti njemu, jih povezati, vzpodbujati in koordinirati v vstaje. In vzporedno s tem moramo oblikovati nove oblike samovladanja - demokracije proti tiraniji in oligarhiji.

Zato vzpostavljamo zvezek s pritožbami. Piši, kaj je zate nasilje finančnega kapitalizma in kako se upiraš

http://www.njetwork.org/New-article,347

 

Vstani proti finančnemu kapitalizmu!Komentarji
komentiraj >>