Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
»NEURADNI LIST – LETNIK 4, ŠTEVILKA 9« (1555 bralcev)
Ponedeljek, 21. 3. 2011
LanGlede na dosedanje letno povečevanje števila mladih družin, ki so upravičene do subvencije, se ocenjuje, da bo v letu 2011 do subvencije upravičenih okoli 11.000 mladih družin z okoli 38.700 družinskimi člani. Ob dosedanji višini subvencije v višini 300 evrov na družinskega člana, bi bilo potrebno za izplačilo subvencij zagotoviti skupna sredstva v višini 12,2 milijonov evrov.

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Ali je Slovenija mladim prijazna država? Vse manj. Vlada je na podlagi Zakona o nacionalni stanovanjski varčevalni shemi in subvencijah mladim družinam za prvo reševaje stanovanjskega vprašanja pristojna za določitev višine subvencije, ki pripada mladi družini na družinskega člana. Janševa vlada je že julija 2007 določila, da znaša višina subvencije, ki pripada mladi družini za prvo reševanje stanovanjskega vprašanja 300 evrov letno na družinskega člana. Stanovanjsko vprašanje se lahko rešuje z nakupom stanovanja, z gradnjo ali rekonstrukcijo individualne hiše ali s spremembo namembnosti raznih prostorov v stanovanje.

Glede na dosedanje letno povečevanje števila mladih družin, ki so upravičene do subvencije, se ocenjuje, da bo v letu 2011 do subvencije upravičenih okoli 11.000 mladih družin z okoli 38.700 družinskimi člani. Ob dosedanji višini subvencije v višini 300 evrov na družinskega člana, bi bilo potrebno za izplačilo subvencij zagotoviti skupna sredstva v višini 12,2 milijonov evrov.

Težava je, kot ugotavlja vlada, da predvidena sredstva za stanovanjsko dejavnost oziroma za subvencije mladim družinam znašajo za leto 2011 na ustrezni proračunski postavki le 5,8 milijonov evrov.

V letu 2011 bo, kot rečeno, do subvencije upravičeno že okoli 11.000 družin z okoli 38.700 družinskimi člani, zato bodo razpoložljiva sredstva v višini 5,8 mio evrov zadostovala, če se na družinskega člana mlade družine izplača subvencije največ v višini 150 evrov. Prijeten nakup nepremičnine želimo.Komentarji
komentiraj >>

Re: »NEURADNI LIST – LETNIK 4, ŠTEVILKA 9«
najemnik 250.000 [21/03/2011]

pa sej ne da bi na koga računal da mi kaj da, problem je to, da mladi dans ne moremo do kreditov zarad politike zaposlovanja države. ful nas je zaposlenih za določen čas in smo zato pač prisiljeni plačvat oderuške najemnine, od kterih tud proračun nima nič, namest da bi s tem kredit polagal. pa ne mi spet kak je v tujini to vtečeno in blabla- je pa že vseen bolš da je na konc zadeva, za kero plačuješ 20 let po 400 ejev na mesc tvoja kokr da te lahk brcajo na cesto kadar te hočejo. aja, 150 ejev je pa drgač višina stroškov v stanovanju, katerega povprečna velikost je hm 35m2... sam morš met najprej za najemnino (najemnina takega fleta je v LJ 400 ejev na mesec). če nimaš za najemnino pa ti 150 ejev na mesc za stroške seveda niti ni treba plačvat...
odgovori >>