Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF SLOVENIJE V LIBIJI (1626 bralcev)
Četrtek, 24. 3. 2011
Boris V.... VB za to, da NATO prevzame vodenje vojne v Libiji ...
... okoli 800.000 tujcev še v Libiji ...
... Močan potres tudi v Mjanmaru ...
... Vlada predlaga tožbo za ničnost pogodbe s Patrio ...

Britanski zunanji minister William Hague je pozval, naj NATO čimprej prevzame vodenje vojaških operacij v Libiji. Hague je nadaljeval z opravičevanjem posredovanja in ponovil, da izvajajo pro-Gadafijeve sile, kot je dejal, nezaslišano nasilje. Poleg tega je dejal še, da je premirje, ki ga je razglasil Gadafi, zgolj prevara. Če bo NATO res prevzel vodilno vlogo v operacijah, bo tako tudi Slovenija kot članica te vojaške zveze vpletena v vojno v Afriki.

Po ocenah Mednarodne organizacije za migracije se v Libiji nahaja še 800.000 tujcev, a natančnega podatka o številu migrantov, ki želijo oditi iz države, nimajo. Organizacija je že v začetku marca libijske oblasti prosila za dovoljenje, da v državo pošlje človekoljubno misijo, a po besedah vodje misije te organizacije v Libiji, Laurenca Harta, odgovora še niso prejeli.

Sodeč po novi uradni bilanci potresa na Japonskem je mrtvih ali pogrešanih že več kot 27.000 ljudi, oblasti pa skrbi, da bo ta številka še večja. Sicer je na Japonskem največ ljudi v potresu, in sicer 142.000, umrlo leta 1923. O potresu z magnitudo 7 pa poročajo iz Mjanmara. Opozorila pred cunamijem niso izdali, saj je prišlo do potresa globoko v notranjosti države. O žrtvah ali šodi ni poročil, tla pa so se tresla v bližini meje s Tajsko in Laosom.

Vlada je državnemu pravobranilstvu na današnji seji naložila, naj do naslednje seje vlade pripravi tožbo za ničnost pogodbe s Patrio. Odločitev je bila sprejeta soglasno, kar pomeni, da se s tožbo strinja tudi obrambna ministrica Ljubica Jelušič, čeprav je še do nedavnega vztrajala pri reprogramiranju pogodbe. Z vložitvijo tožbe se bodo vsi postopki nabave osemkolesnikov zamrznili.

Na potezo vlade se je odzval nekdanji obrambni minister Karel Erjavec, ki je pogodbo o nakupu oklepnikov podpisal. Erjavec meni, da tožba vlade nima možnosti za uspeh, z njo pa naj bi si Slovenija le še poslabšala pogajalska izhodišča za reprogramiranje pogodbe. Erjavec še opozarja, da bi bila takšna tožba uspešna le v primeru, če bi sodišče ugotovilo korupcijo pri sklepanju pogodbe, kar se do sedaj še ni zgodilo.Komentarji
komentiraj >>