Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
MALO DELO NA BritOFFu (1695 bralcev)
Ponedeljek, 11. 4. 2011
Luka P.... malih delavcev pri nas ne bo...
... mirovna operacija ali likvidacija v Slonokoščeni obali ...
... jedrska katastrofa spametovala ...
... nova študija o Evropejcih ...
... Gadafi in mirovni sporazum ...
... res pomladno ...
... zajtrk in kosilo …
... ter še ena stavka ...
... ugledni ameriški pravniki proti vojaškim zasliševalskim praksam ...

7:05

Dobro postreferendumsko jutro. Če je obstajal dvom ali Zakon o malem delu bo - ne bo sprejet, je vse skupaj postalo hitro jasno le po pet tisoč preštetih glasovih. Že takrat je bila po neuradnih podatkih razlika med glasovi za in proti prevelika. Na koncu je od 34ih odstotkov volilnih upravičencev, ki so se referendumskih volitev udeležili, proti glasovalo kar osemdeset. Na volišča po državi se je odpravilo dobrih petsto sedemdeset tisoč ljudi in zakon o malem delu »raztrgalo«.

Prisluhnimo Dušanu Semoliču, predsedniku Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ki govori o tem kaj res potrebuje Slovenija in nekaj besedam o vzdušju v njihovem taboru?Sile Združenih narodov in Francije v Slonokoščeni obali, v kateri zadnjih deset dni traja državljanska vojna, so streljale na položaje enot, ki so zveste nekdanjemu predsedniku Laurentu Gbagboju. Poglavitni namen operacije naj bi bil uničenje težkega orožja Gbagbojevih sil, ki je bilo v zadnjih štirih dneh uporabljeno proti civilnemu prebivalstvu in mirovnim silam.

O namenu tovrstnih mirovnih operacij se je oglasil eden od tiskovnih predstavnikov Gbagboja. Dejal je, da Francija nima drugega namena, kot da izvrši atentat na Gbagboja. Vse ostalo naj bi bila po njegovem le pretveza.


8:05

Jedrska kriza na Japonskem je ogrozila skrbno načrtovan plan britanske vlade, kako se znebiti največje količine odpadkov plutonija na svetu. Ko je kazalo, da bodo plutonij predelali in ga iz Sellafilda, kjer stoji največja jedrska tempirana bomba, prodali na tuje, se je zaradi nedavnih dogodkov zalomilo. Po Fukušimi ni več zainteresiranih kupcev. Sedaj bo potrebno porabiti šest milijard davkoplačevalskih funtov.

Študija dvesto evropskih strokovnjakov je pokazala, da dušik v reaktivni obliki, ki v glavnem nastane zaradi človeške dejavnosti, skrajša življenjsko dobo povprečnega prebivalca Evropske Unije za šest mesecev. Živinoreja je eden od največjih vzrokov onesnaževanja z dušikovimi spojinami. Poročilo pravi, da bi pri reševanju problema zelo pomagalo, če Evropejci ne bi požrli toliko mesa.

Delegacija Afriške unije se je v Tripoliju sestala z Moamerjem Gadafijem. Pri polkovniku naj bi dosegli sprejetje mirovnega sporazuma, ki so mu ga predlagali. Načrt Afriške unije poziva k takojšnji prekinitvi ognja, odprtje poti za humanitarno pomoč ter da med uporniki in Gadafijevim režimom začnejo potekati pogovori. Danes se bodo v Bengaziju sestali še z predstavniki upornikov.

9:05

Parlamentarna skupščina Sveta Evrope bo popoldne začela spomladansko zasedanje. V središču bosta verska dimenzija medkulturnega dialoga in nastop turškega premiera Recepa Tayyipa Erdogana. Na začetku zasedanja bodo razpravljali ali bodo v četrtek na aktualni razpravi govorili o množičnem prihodu beguncev in priseljencev na jug Evrope.

Britanski minister za pravosodje Kenneth Clark se mudi na obisku v Sloveniji. Najprej se bo dobil na poznem zajtrku z domačim ministrom iz iste branže Alešem Zalarjem. Čez debelo uro se bo srečal s premierom Pahorjem. Po kosilu ga bo pričakal še sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, Damjan Lah.

Delavci jeseniškega obrata Hidrie Rotomatike so ob šesti uri zjutraj začeli stavkati. Stavko je pripravil sindikat Neodvisnost, ki od vodstva podjetja zahteva zvišanje osnovnih plač proizvodnih delavcev z 593 evrov na 748. Poleg tega pa še takojšno ureditev varnih pogojev dela glede zdravju škodljivih snovi in ureditev prezračevalnega sistema.

Vodstvo podjetja je prepričano, da je stavka neutemeljena in da je reprezentativni sindikati ne podpirajo. V vodstvu namreč trdijo, da je za varnost ustrezno poskrbljeno. Za plače pa najvišje glave podjetja menijo, da so itak za četrtino nad najnižjimi v panogi.

10:05

Predmeti iz obdobja rimske antike, ki so jih bolgarski plenilci arheoloških najdišč izkopali in jih je policija zasegla pred nedavnim, so že v Nacionalnem muzeju v Sofiji. Zbirka obsega sto kosov, med njimi pa izstopa marmornati sarkofag iz 1. stoletja. Arheologinja Elka Penkova je dejala, da je Sarkofag doslej najlepši, kar so jih našli v Bolgariji.

Skupina dvesto petdesetih znanih pravnih strokovnjakov iz Združenih držav Amerike, je v javnem apelu opozorila na ponižujoče in nečloveško ravnanje z vojakom Bradley Manningom, ki je obtožen predaje zaupnih dokumentov ustanovitelju Wikileaksa Julianu Assangu. Med podpisniki je tudi Laurence Tribe, vidni profesor prava, ki je še pred tremi meseci služil kot svetovalec ameriškega ministrstva za pravosodje.

V pismu opozarjajo, da ameriška administracija ni predložila nobenih dokazov, da ravnanje z Manningom odraža kakršnokoli skrb za njegovo zdravje. Še bolj je pod vprašajem varnost drugih zapornikov, ki niso bili izpostavljeni v medijih. Dokler je tako, po njihovo obstaja le eno razumno sklepanje. Tovrstno ponižujoče ravnanja je bodisi odvračanje prihodnjih poskusov pri objavi tajnih podatkov ali pa Manninga z pritiski prepričati, da bi Assanga obtožili zarotniškega delovanja.Komentarji
komentiraj >>

Re: Britoff
borisjanje@yahoo.com [11/04/2011]

dobro jutro, hvala za opremo, dobra muzka
odgovori >>