Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
LETNIK 4, ŠTEVILKA 11 (1681 bralcev)
Ponedeljek, 18. 4. 2011
LanZ vztrajnim približevanjem poletne sezone na ulice prihajajo tudi znatnejše okrepitve v obliki policistov/kolesarjev. Da bodo kar se da efektno nadzorovali kolesarski in peščevski promet, bodo v kratkem deležni 500 novih vrvic za piščalke, 500 piščalk, ki bodo očitno bingljale z vrvic, 300 parov kolesarskih čevljev, 500 parov kolesarskih rokavic in 250 novih kolesarskih čelad.

NEURADNI LIST
Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Za obravnavo na vladi je pripravljeno poročilo o inšpekcijskih nadzorih v sistemu javne uprave. Če smo mislili, da je javna uprava v kriznih časih služba iz mokrih sanj, bi znali rezultati marsikoga presenetiti. Res pa je, da je služba stabilna, plača pa, če niste z občine Logatec, tudi redna. Dotična inšpekcija je lani prejela 150 prijav. Med njimi naj naštejemo le naslednje:

 11 prijav se nanaša na nezakonitost sistemizacije;
 62 prijav se nanaša na javni natečaj, interni natečaj in zaposlitev na strokovno-tehničnem delovnem mestu;
 14 prijav se nanaša na ocenjevanje in napredovanje javnih uslužbencev;
 15 prijav se nanaša na premestitve javnih uslužbencev;
 3 prijave se nanašajo na nasprotje interesov;
 2 prijavi se nanašata na izobraževanje;
 1 prijava se nanaša na letni razgovor;
 7 prijav se nanaša na nadlegovanje na delovnem mestu.
Inšpekcija je uspela obdelati 54 prijav, med inšpekcijskimi nadzori pa ugotovila 166 nepravilnosti.

Zaključujemo s tradicionalno rubriko Javno naročilo tedna. Častna omemba gre tokrat ministrstvu za notranje zadeve. Z vztrajnim približevanjem poletne sezone na ulice prihajajo tudi znatnejše okrepitve v obliki policistov/kolesarjev. Da bodo kar se da efektno nadzorovali kolesarski in peščevski promet, bodo v kratkem deležni 500 novih vrvic za piščalke, 500 piščalk, ki bodo očitno bingljale z vrvic, 300 parov kolesarskih čevljev, 500 parov kolesarskih rokavic in 250 novih kolesarskih čelad. Morebitni ponudniki imajo čas za prijavo do 13. maja.

Neuradni list Radia Študent, letnik 4, številko 11 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.Komentarji
komentiraj >>