Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
SIRSKO-RUSKA KUHINJA KROFF (1545 bralcev)
Sreda, 18. 5. 2011
Luka P.... sirski predsednik pravi, kriza v državi se počasi končuje; priznava neketere napake varnostnih sil ...
... Medvedjev žuga Zahodu ...
... računalniška grafika ali manipulativna grožnja ...
... v Slovenijo prispela evropska Karavana prostovoljstva ...

Sirski predsednik Bašar al Asad je ocenil, da se kriza v državi počasi končuje, priznal pa je tudi, kot se je izrazil, nekatere napake oblasti pri soočanju s protesti. Večino krivde je zvalil na slabo urjene pripadnike varnostnih sil, saj naj bi se v normalnih razmerah z nemiri morala ukvarjati policija. Na sirski meji z Libanonom protestniki poročajo o nasilju vojske. Na tisoče ljudi beži iz mesta Tal Kalakh, begunci pa pravijo, da je vojska na njih streljala s tanki, napadli pa naj bi jih tudi oboroženi civilisti. Švica je medtem zaradi represije nad protestnike uvedla sankcije proti Siriji. Švica je tako omejila prodajo orožja, zamrznila sredstva in uvedla prepoved potovanja za 13 višjih predstavnikov sirskih oblasti, ki jih je izpostavila Evropska unija 9. maja.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je na svoji prvi množični novinarski konferenci Zahod posvaril, da bi se Rusija lahko umaknila iz sporazuma Start o zmanjševanju strateške jedrske oborožitve z Združenimi državami in je zaradi tega pripravljena začeti novo hladno vojno, v primeru, da se z Ameriko ne bo uspela dogovoriti glede postavitve protiraketnega ščita. Omenil je tudi vstaje v nekaterih muslimanskih državah in ob tem izpostavil, da Moskva ni zadovoljna s tem, kako je Zahod zlorabil resolucijo Varnostnega sveta Združenih narodov v Libiji.

Medvedjev je še poudaril, da v primeru Sirije podobne resolucije ne bodo podprli, saj je mnenja, da bi se s tem omogočilo vmešavanje v notranje zadeve Sirije. Po njegovih besedah je sirskemu predsedniku Bašarju al Asadu treba dati priložnost, da izpolni dane obljube o reformah. Pozabil pa ni omeniti niti Ukrajine, katero je pozval, naj izbere med približevanjem Evropski uniji ali gospodarskimi povezavami z Rusijo, saj ne more več sedeti na dveh stolih hkrati.

Upokojeni dolgoletni televizijski delavec David Attenborough je opozoril, da napredek v računalniški grafiki poleg ogromno prednosti predstavlja tudi manipulativno grožnjo. Gledalci v dokumentarcih znanstvenega značaja ne morejo več razlikovati, kaj je resnično in kaj je bilo ustvarjena umetno. Izpostavil je, da največji problem nastane, ko prekoračiš meje resničnega v dokumentarnih filmih in z računalniškim modeliranjem zavajaš publiko. Dandanes imajo ustvarjalci grafike več možnosti kot kdajkoli prej.

V evropskem letu prostovoljstva je v teh dneh v Slovenijo prispela evropska Karavana prostovoljstva. Pogovarjali smo se z Lenko Vojnovič, ki skrbi za stike z javnostjo pri nevladni organizaciji Slovenska filantropija. Vojnovičeva nam je predstavila, kako bo izgledal Festival, kje bo potekal in kakšen je njegov pomen.Zanimalo nas je tudi, kaj je korporativno prostovoljstvo in prostovoljstvo v javni upravi. Kot nam je povedala Vojnovičeva,. je to v Sloveniji dokaj nova oblika prostovoljstva. Če na kratko povzamemo, je to pomoč v podjetjih ali v javni upravi, kjer si nabereš novih izkušenj. Pomagaš v podjetju, urejaš prostore in okolico. Vojnovičevo smo vprašali, ali obstaja možnost zaposlitve, če na primer pri nekem podjetju pomagaš več let.KrOFF sta pripravia Luka Počivalšek in Boris Vasev.Komentarji
komentiraj >>