Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BRITOFF... (1509 bralcev)
Četrtek, 19. 5. 2011
Luka P.… nekdanji agent CIE: bin Laden je umrl 26. junija 2006 …
… brazilski deževni gozd vedno manjši …
… Strauss-Kahn ponudil svoj odstop …
… Rusija telovadi …
… Osama se še kar javlja …
… konec vladavine dolarja se bliža …
… Kitajska naj nebi tekmovala z ZDA …


7:05

Nekdanji agent ameriške varnostne agencije CIE, Berkan Yashar, po rodu Čečenec, je za rusko televizijsko postajo Channel One povedal, da je Osama bin Laden umrl pet let preden so ga ameriške varnostne sile razglasile za mrtvega.

Kot je dejal Yashar, naj bi bin Laden umrl zaradi bolezni. Na predvečer 2. maja, ko je predsednik Obama sporočil, da so našli in ubili Bin Ladna, so Američani našli le njegov grob, ki naj bi bil blizu afganistansko-pakistanske meje.

Novi satelitski posnetki so pokazali, da se je krčenje brazilskega amazonskega deževnega gozda povečal za skoraj šestkrat. Še decembra lani pa je brazilska vlada izdala poročilo v katerem so javnosti zagotavljali, da je krčenje gozdov padlo na najnižjo raven v zadnjih dvaindvajsetih letih.

Ameriški predsednik Barack Obama je podpisal izvršni ukaz, ki uvaja sankcije proti predsedniku Sirije Baširju al Asadu in šestim sodelavcem iz vrha vlade zaradi nadaljevanja nasilnega zatiranja demokratičnih protestov. Obama je pri tem sporočil Asadu, naj začne s tranzicijo ali pa zapusti položaj.

8:05

V Bruslju bo zasedanje ministrov Evropske Unije za zaposlovanje in socialne zadeve. Udeležila se ga bo tudi državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, Anja Kopač Mrak. Zasedanje bo v celoti namenjeno problematiki Romov, ki je ena prednostnih tem madžarskega predsedovanja.

Generalni direktor Mednarodnega denarnega sklada Dominique Strauss-Kahn je ponudil svoj odstop. Obtožbe, da naj bi spolno napadel hotelsko sobarico v New Yorku, pa je še enkrat odločno zanikal.

Po poročanju Združenih narodov so sudanske zračne sile izvedle napad na vas v zahodni pokrajini Darfur. Provladne arabske milice pa so znova obtožili etničnega čiščenja ne-arabskega prebivalstva.

9:05

Poveljnik ruskih strateških raketnih sil, Sergej Karakajev, se je pohvalil, da bodo nove medcelinske balistične rakete s katerimi bo moč premagati vse morebitne obrambne protiraketne sisteme, nared v naslednjih petnajstih oziroma dvajsetih letih. To je bržkone sporočilo zvezi NATO, ki po njihovem ostaja ne zavezujoč pri ideji sodelovanja z Rusijo v evropskem sistemu protiraketne obrambe.

Spletne strani islamskih skrajnežev naj bi po poročanju ameriške komercialne televizijske mreže CNN, objavile tonski posnetek nedavno ubitega voditelja teroristične mreže Al Kaida. Posnetek naj bi posneli tik pred njegovo smrtjo, v njej pa pozdravlja protirežimske proteste v arabskih državah. Avtentičnosti nekaj več kot 12-minut dolgega posnetka še niso potrdili.

Britanski časnik Independent je analiziral javne nastope ameriškega predsednika Baracka Obame. Za vsako ceno se ne sme zameriti Komiteju za Izraelske zadeve, ki je po mnenju Roberta Fiska, najvplivnejši ameriški lobij in »prijatelj« Izraela. Tako tudi on uporablja podobno retoriko, kot vsi ameriški voditelji. Teroristi na eni strani, varnost na drugi. Pa kljub sto tisočem nedolžnim žrtvam, ki jih tudi on označi le kot kolateralna škoda.

10:05

Nedavno objavljeno poročilo Svetovne banke predvideva, da se bo svetovni gospodarski zemljevid v naslednjih petnajstih letih popolnoma spremenil. Do leta 2025 naj bi šest najbolj razvijajočih se gospodarstev in sicer Brazilije, Kitajske, Indije, Indonezije, Južna Koreje in Rusije predstavljajo več kot polovico svetovne gospodarske rasti in v mednarodnem monetarnem sistemu ne bo več prevladujoče enotne denarne valute, kar je do sedaj predstavljal ameriški dolar.

General kitajske vojske je med obiskom v Washingtonu izjavil, da Kitajska ne namerava tekmovati z ameriško vojaško močjo. Kot je dejal, so Združene države še vedno veliko bolj napredne in to kljub vidnemu napredku Kitajske v zadnjih letih.

Ob enajsti uri se bo odvila novinarska konferenca Zveze svobodnih sindikatov Slovenija, na kateri bodo predstavili poglede mladih na pokojninsko reformo.Komentarji
komentiraj >>