Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
AFTERPARTY s skupino Čao Portorož (3008 bralcev)
Torek, 24. 5. 2011AFTERPARTY s skupino Čao Portorož, torek 24. maja ob 10.10 v živo na 89,3 MHz in www.radiostudent.si - VIDEO POSNETEK!

Čao Portorož, nova ljubljanska glasbena naveza, katere člani so pred filmskimi in grafičnimi udejstvovanji brenkali tudi v zasedbi Fikus, ne zveni prav nič slovensko. Pravzaprav bi morali zasedbo Čao Portorož, ki je v začetku leta v samozaložbi izdala istoimenski prvenec, v osnovi vključiti v širši jugoslovanski kontekst, kjer je glasba, ki jo gojijo, zares doma...

AFTERPARTY s skupino Čao Portorož, torek 24. maja ob 10.10 v živo na 89,3 MHz in www.radiostudent.si


Čao Portorož, nova ljubljanska glasbena naveza, katere člani so pred filmskimi in grafičnimi udejstvovanji brenkali tudi v zasedbi Fikus, ne zveni prav nič slovensko. Pravzaprav bi morali zasedbo Čao Portorož, ki je v začetku leta v samozaložbi izdala istoimenski prvenec, v osnovi vključiti v širši jugoslovanski kontekst, kjer je glasba, ki jo gojijo, zares doma.

Glasba Čao Portorož je drzna, enostavna, udarna in predvsem zelo živa rockovska retrospektiva. V svoji punk rockovski podstati se dolgočasi ob obrabljenih rock'n'rollovskih frazah, a se jim po drugi strani le stežka upira, prepušča se njim garažnemu šarmu in vanje vdihuje nekaj pravšnje svežine. Vihrava kitara, denimo, se vseskozi sprehaja skozi bogato žanrsko tradicijo, a pri tem nenehno pazi, da ne bi izdala preveč.

Več o Čao Portorož najdete na:

http://www.myspace.com/caoportoroz
http://caoportoroz.bandcamp.com/
http://www.radiostudent.si/article.php?sid=27216Komentarji
komentiraj >>