Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEUKINJEN OFF PROGRAM (1681 bralcev)
Petek, 3. 6. 2011
Boris V.... Nato nadaljuje napade na Tripoli, Libija kljub prebegu ministra za nafto napoveduje udeležbo na junijskem vrhu OPEC-a ...
... Brazilija skuša spraviti milijone svojih državljanov iz revščine ...
... Mladić se ni izrekel o krivdi ...
... ukinjena spletna stran Prevoz.org ...

OFF NAPOVEDNIK

Poslanec Slovenske demokratske stranke Branko Grims je podal dve kazenski ovadbi. Kdo si je zaslužil takšno čast, sprašujete? Zaradi primerjave Grimsa z Goebbelsom na profilu spletnega omrežja je ovaden predstavnik Socialnih demokratov za strateško komuniciranje Denis Sarkić, ovaden pa je tudi tednik Mladina zaradi objavljene fotografije Grimsove družine pod fotografijo tiste od Goebbelsa. Tako Sarkić kot odgovorni urednik Mladine Grega Repovž pravita, da ovadb še nista prejela in zato ne moreta podati komentarja, podobno pa je na prošnjo odvrnil tudi sam ovajalec Grims. Komentar je namreč zavrnil, češ da ne zadeve more in ne sme komentirati.

Postavlja se vprašanje, kdo bo koga ovadil v primeru lanske objave na spletni strani SDS, ko so v stranki napadli novinarje Dela zaradi domnevnih manipulacij pri interpretaciji javnomnenjskih raziskav. Na spletni strani SDS so takrat zapisali, da bi se, citiramo: „Joseph Goebbels ob Delovih mojstrih počutil kot pravi vajenček", konec citata. Del objave je bila tudi Goebbelsova fotografija s pripisom Delo osvobaja. Napovednik končujemo s popolnoma nepovezano novico, da je ponosna članica Slovenske demokratske stranke postala nekdanja predsednica Študentske organizacije Slovenije Katja Šoba. Pravi, da je izbrala najboljšo stranko.

Berete najboljši OFF program Radia Študent.

OFF PROGRAM

Nato je tudi to noč izvajal napade na Tripoli. Anonimni predstavnik libijske vlade je za tiskovno agencijo Associated Press povedal, da je Nato izvedel najmanj deset napadov na cilje v in okoli Tripolija. Nato je potrdil četrtkove napade, v katerih je, kot trdijo v tej vojaški zvezi, napadel vojaška vozila, skladišča streliva, radar in drugo vojaško opremo. Uporniki medtem sporočajo, da so iz središča mesta Misrata izrinili Gadafijeve sile in jih počasi potiskajo proti sosednjemu mestu Zlitan, ki naj bi po besedah upornikov postalo naslednje veliko bojišče. V samem mestu Zlitan naj bi bile Gadafijeve sile dovolj okrepljene in naj bi še bolj intenzivno izvajale aretacije ter strašile prebivalce. V mestu naj bi primanjkovalo tudi osnovnih življenjskih potrebščin.

Na stran opozicije je prebegnil libijski minister za nafto Šokri Ganem, le dan zatem pa je libijska vlada napovedala, da bo Libija kljub temu poslala svojega predstavnika na zasedanje OPEC-a, organizacije držav izvoznic nafte, ki bo osmega junija na Dunaju. Predstavnik libijske vlade Musa Ibrahim je povedal, da točno določene osebe, ki bo zastopala Libijo na Dunaju, še nimajo, prav tako pa je označil Ganemov prestop za nepomembnega. Do zdaj je izvoz nafte in plina sodeč po statistiki ameriške vlade predstavljal 95 odstotkov libijskih prihodkov iz naslova izvoza in 25 odstotkov libijskega bruto domačega proizvoda.

Sirski aktivisti poročajo, da so sirske vladne sile bombardirale mesto Rastan blizu Homsa severno od glavnega mesta Damask in ubile najmanj petnajst ljudi, več kot petdeset pa naj bi jih umrlo od začetka vojaške operacije prejšnji vikend. Vlada se je odločila za ofenzivo takoj po njeni ponudbi za amnestijo protestnikov in izpustitvi na stotine priprtih. Opozicijske skupine, ki se srečujejo v sosednji Turčiji, zahtevajo odstop predsednika Bašarja al Asada in predlagajo, naj oblast prepusti enemu od dveh podpredsednikov in izvede svobodne volitve v roku enega leta. Sirske oblasti so sicer napovedale oblikovanje posebnih komisij, ki bi nadzirale predlagan nacionalni dialog, ki bi pripeljal do stabilizacije v državi. Od začetka vstaje proti dolgoletnemu predsedniku al Asadu marca naj bi po navedbah aktivistov umrlo že več kot 1000 ljudi.

Brazilija je začela obsežen socialni program Brazilija brez revščine, s katerim želi iz revščine rešiti milijone svojih državljanov do leta 2014. Po besedah predsednice Dilme Rousseff je to ključna prioriteta njene vlade. Novi program želi okrepiti obstoječe programe, ki naj bi bili zaslužni za to, da se je v zadnjem desetletju 20 milijonov prebivalcev Brazilije rešilo revščine. Kljub gospodarski rasti, ki v državi zvišuje tudi standard, živi v Braziliji v ekstremni revščini še vedno okoli 16 milijonov ljudi oziroma 8,5 odstotka celotne populacije, ki zaslužijo približno 30 evrov na mesec. Ministrica za socialni razvoj Tereza Campello je povedala, da je treba spremeniti miselnost, da je na revnih, da prosijo državo za pomoč in mora država prva ponuditi roko revnim.

Ratko Mladić se je pojavil pred sodniki Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu, a se ni želel izreči o svoji krivdi. Po branju obtožnice je rekel, da jo mora še dobro prebrati, obtožbe pa je takoj označil za gnusne in dodal, da za njih ni še nikoli slišal. Drugič se bo pred sodiščem pojavil 4. julija, ko ga bo predsedujoči sodnik Alphonse Orie ponovno pozval k izreku o krivdi. Mladić je še pred branjem obtožnice povedal, da je zelo bolan, a podrobnosti o svoji bolezni ni navedel. Dodal je še, da potrebuje najmanj dva meseca, da prebere tri svežnje dokumentov, ki so mu jih dostavili. Obtožnica ga sicer v 11 točkah bremeni vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti med vojno v Bosni in Hercegovini ter genocida v Srebrenici.

V včerajšnjem OFF programu smo poročali o primeru, ko je po naših informacijah inšpektor oglobil uporabnika spletne strani prevoz.org, ki je nudil prevoz na omenjeni internetni strani. Kot je znano, gre za stran, na kateri lahko oseba, ponavadi študent, ponudi prevoz za relativno nizko nadomestilo. Stran so upravitelji strani zaradi primera z inšpekcijo do nadaljnjega ukinili. Tržni inšpektorat je na svoji spletni strani objavil izjavo, v kateri zagotavlja, da aprila ali maja tržni inšpektor ni obravnaval nobenega študenta-voznika, niti ni izrekel nobenega ukrepa zaradi kršitve Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. A tržni inšpektorat hkrati dodaja, da na področju prevozov nadzor nad delom na črno opravlja prometni inšpektorat, kjer pa do ponedeljka pojasnil ne dajejo. Govorili smo z vodjo projekta prevoz.org Juretom Čuhalevom in ga vprašali, kako bo s spletno stranjo v prihodnosti:

Jutri ob 14. uri bo v ljubljanskem parku Tabor potekala demonstracija Nevidnih delavcev sveta. Organizirali so jo, kot so povedali, zaradi svoje prekerne situacije in pomanjkanja izbir za preživetje. Govorili smo z aktivistom Nevidnih delavcev sveta Irfanom Beširovićem, ki je na včerajšnji tiskovni konferenci pred samskim domom na Šmartinski pojasnil, koliko delavcev, nastanjenih na tej lokaciji, sploh še ima zaposlitev:

O položaju migrantskega delavca pa je na tiskovki spregovoril tudi delavec iz Bosne in Hercegovine Medis Etemi:

Obetajo se tektonski  premiki na slovenski politični sceni. Skupina zunajparlamentarnih strank in gibanj je v Mariboru sprejela sklep o skorajšnji ustanovitvi Zveze neodvisnih strank, list in gibanj Slovenije. Pobudo je dala Neodvisna stranka Pomurja, pridružili pa so se ji še Lista za pravičnost in razvoj, Stranka slovenskega naroda, Stranka enakopravnih dežel, Glas žensk, Demokratska stranka, Gibanje za prihodnost ter mnogi predstavniki gibanj, civilnih iniciativ in posameznih list. Vsekakor eklektična skupina, ki pravi, da ponuja nove obraze in nove ideje, velika koalicija pa je, kot pravijo, edina možna alternativa sedanjim parlamentarnim strankam in obstoječi politiki. Obljubljajo prepričljiv program in upajo na preboj v parlament na naslednjih državnozborskih volitvah. Govorili smo s predsednico stranke Glas žensk Moniko Piberl, sicer predsedniško kandidatko na zadnjih predsedniških volitvah:Komentarji
komentiraj >>