Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NAJ OSTANE V DRUŽINI (1364 bralcev)
Petek, 17. 6. 2011
Matej JDružinski zakonik je bil sprejet s 43 glasovi za in 38 proti, a mu že režejo krila člani Državnega sveta, ki obljubljajo veto ter civilne inicitaive blizu konzervativnim silam in RKC-ju, ki so pričele z zbiranjem podpisov za referendum. Sam zakon, predvem pa njegova usoda, je predmet današnjega zanimanja.

Oddaja v celoti:

Veliko gneva se je scedilo, meseci, ki so se prelevili v leti, so minili do včerajšnjega sprejetja družinskega zakonika. Gnevu, kot kaže in je bilo tudi pričakovati, ni videti konca. Radoslav Reven, svetnik v Državnem svetu, obljublja veto, Civilna iniciativa za družino in pravice otrok obljublja zbiranje podpisov za referendum. Ob sprejetju zakona, ki vsaj približuje pravice istospolnih in pravice otrok, živečih v istospolni skupnosti, pravicam drugih otrok in zvez, vendar jih ne izenačuje, smo se pogovarjali s politiki, aktivisti in pravniki.

Začnimo z aktivistom za pravice istospolno usmerjenih Mitjo Blažičem:Majda Potrata, poslanka Socialnih demokratov, osebno ni najbolj zadovoljna s kompromisom. Poslušajmo:Predstavnica opozicijske SDS Alenka Jeraj zakoniku nasprotuje in obljublja podporo referendumu. Čemu:Predsedujoča izvenparlamentarni stranki Nova Slovenija pa ne obljublja le pasivne, temveč tudi aktivno podporo Civilni iniciativi za družino in pravice otrok:Kako naprej? Mar bodo res državljanke in državljani Slovenije odločali o pravicah skupine, ki nikakor ne omejujejo pravic, recimo temu večinskega prebivalstva? Lahko Ustavno sodišče prepove izvajanje tovrstnega referenduma? Govori Andraž Teršek, ustavnopravni strokovnjak.Naša zadnja sogovornica je direktorica Direktorata za družino, mag. Ana Vodičar. Vprašali smo jo, ali je vlada pripravljena na vsebinsko argumentacijo za preprečitev izvedbe referenduma in ali so naklonjeni možnosti izdaje konkretne, zavezujoče, ureditvene odločbe s strani Ustavnega sodišča.Današnji Kultivator je končan, izcedanje žolča manj srčnih, politično konzervativnih sil v družbi, kot kaže, ni.

Kultiviral je Janković AKA Veseli Gobar.Komentarji
komentiraj >>