Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
LIBIJSKI KROFF (1289 bralcev)
Sreda, 13. 7. 2011
Boris V.... tri ekpslozije v Mumbaju; deset mrtvih ...
... V Abuji prvo javno zaslišanje v zvezi z ubojem vodje Boko Harama iz leta 2009 ...
... odziv HRW na zanikanje njenih navedb o kršenju človekovih pravic s strani libijskih upornikov ...
... pričakovan odziv SDS glede pisanja Dnevnika ...

V indijskem mestu Mumbaj so skoraj simultano odjeknile tri eksplozije, v katerih naj bi umrlo najmanj deset ljudi, več kot 50 pa jih je ranjenih. Indijski mediji navajajo, da je notranji minister P Čidambaram dejal, da gre za teroristični napad, policija pa naj bi že sporočila, da so eksplozije povzročile doma narejene bombe. V mestu je razglašen alarm. Do napadov je prišlo po nekaterih poročanjih ob rojstnem dnevu Mohameda Ajmala Amirja Kasaba, edinega preživelega napadalca, ki je bil udeležen v terorističnih napadih v mestu novembra leta 2008. Odgovornosti za današnje napade ni zaenkrat prevzela še nobena skupina.

Na sodišču v nigerijskem glavnem mestu Abuja se je odvilo prvo javno zaslišanje policistov v zvezi z ubojem vodje radikalnega islamskega gibanja Boko Haram, Mohameda Jusufa, leta 2009. Jusuf je bil namreč ujet živ in prikazovan pred kamerami, kasneje pa so njegovo telo našli prerešetano. Proces se je sicer začel že v začetku leta, a so bila zaslišanja tajna. Sojenje je prestavljeno na naslednji torek, ko bo v proces vključen še en policist, proti vsem petim pa bodo vložene obtožnice. Pred dvema letoma so nigerijske varnostne sile zatrle upor skupine Boko Haram, uničile njeno oporišče in prijele njenega vodjo Jusufa. Gibanje je obljubilo maščevanje, v zadnjih mesecih pa so pogosti napadi na varnostne sile, o čemer smo že poročali v današnjem OFF-u.

Foto: HRW

V OFF-u smo prav tako poročali o navedbah mednarodne organizacije za človekove pravice Human Rights Watch, da so libijski uporniki v okviru svoje ofenzive proti Tripoliju kršili človekove pravice, izvajali plenjenje in požiganje ter pretepali civiliste. Med drugim ima Human Rights Watch podatke o tem, da so uporniki oropali tudi kliniko. Vse to je danes v Bruslju že zanikal drugi mož libijskega prehodnega nacionalnega sveta Mahmud Džibril, ki je sicer priznal, da je do nekaterih zlorab prišlo v prvih dveh tednih upora v sredini februarja. Kako komentira to zanikanje s strani upornikov, smo vprašali predstavnika organizacije Human Rights Watch, Omarja al-Isawija:

Foto: HRW

Slovenska demokratska stranka se je odzvala na današnje poročanje Dnevnika, da je, kot je pojasnil tiskovni predstavnik avstrijskega državnega tožilstva na Dunaju, Thomas Vecsey, avstrijsko državno tožilstvo prepričano, da je trgovec z orožjem Wolfgang Riedl podkupil nekdanjega predsednika slovenske vlade Janeza Janšo. V stranki so dejali, da je Janša že večkrat zanikal, da bi prejel kakršno koli podkupnino. V SDS tudi pravijo, da gre za pogrevanje starih zgodb brez dokazov za dnevnopolitične potrebe in za pričakovano reakcijo tranzicijske levice na predstavitev razvojnega programa SDS. Sicer so avstrijski tožilci za POP TV danes zanikali, da naj bi Riedla obtožili, da je Janši dal podkupnino.Komentarji
komentiraj >>