Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
TAXI, PROSIM KROFF (1218 bralcev)
Sreda, 20. 7. 2011
Boris V.... Cameron se je "potil" pred poslanci ...
... vdori v telefone tudi v Afganistanu ...
... potres na meji med Kirigizijo in Uzbekistanom ...
... grški taksisti stavko podaljšali za nedoločen čas ...
... Pahor napovedal nov medijski zakon ...

Na izredni seji britanskega parlamenta o prisluškovalni aferi je premier David Cameron dejal, da ne bi smel zaposliti bivšega urednika tabloida News of the World Andyja Coulsona za svetovalca. Coulson je bil do januarja letos namreč njegov svetovalec za medije in tiskovni predstavnik, osmega julija pa so ga aretirali zaradi suma vdiranja v telefone in podkupovanja. Cameron je tudi napovedal, da bodo preiskavo afere glede prisluškovanja in vdiranja v telefone razširili tako, da bo poleg tiskanih vključila še druge medije, posvetila pa se bo tudi vdiranju v elektronsko pošto. Premier je pod pritiskom tudi zaradi svojih pogostih stikov z vplivnim medijskim tajkunom Rupertom Murdochom.

Problemov z vdiranjem v mobilne telefone pa nimajo samo v Veliki Britaniji, ampak baje tudi v Afganistanu. Na spletu se je namreč pojavila novica o smrti vodje talibanov mule Mohameda Omarja, talibani pa so to takoj zanikali in dejali, da gre za posledico vdora ameriških hekerjev v njihove telefone. Predstavnik talibanov Zabiulah Mudžahid je dejal, da je vdor izvršila ameriška obveščevalna služba CIA, ki naj bi s tem dejanjem želela demoralizirati talibane. Novica, da je mula Omar mrtev, se je sicer pojavila že maja, a so jo talibani tudi takrat zanikali.

V potresu z jakostjo 6,2, ki je ponoči stresel območje na meji med Kirgizijo in Uzbekistanom, naj bi samo v slednjem po podatkih tamkajšnjih oblasti umrlo najmanj 13 ljudi, najmanj 86 pa jih je ranjenih. Poročil o žrtvah v Kirgiziji zaenkrat ni. Potres je trajal približno 40 sekund, doslej pa mu je sledil en popotresni sunek. V Uzbekistanu je potres uničil nekaj starejših zgradb, v Kirgiziji pa več hiš v provinci Batken, 11 okoliških vasi je ostalo brez elektrike. Potres so čutili tudi v Kazahstanu, zadnji večji v regiji pa se je zgodil leta 2010 v Tadžikistanu, ko je bilo uničenih več kot sto hiš.

Grški taksisti že od ponedeljka stavkajo zaradi načrtov vlade za liberalizacijo sektorja, ki zajema tudi njih, sedaj pa so stavko podaljšali za nedoločen čas. Za to so se odločili zaradi propadov pogovorov predstavnikov taksistov in prometnega ministrstva. Pred stavbo slednjega je danes prišlo tudi do spopada stavkajočih s policijo. Prvi so na druge metali kamenje, ti pa so odgovorili s solzivcem. Liberalizacijo prevoza s taksiji med drugim zahtevata Evropska unija in Mednarodni denarni sklad, taksisti pa trdijo, da bo to privedlo do prevelikega števila taksistov in posledično manjšega zaslužka in da bodo draga dovoljenja za opravljanje storitev poslej brez vrednosti.

Ko se je zakonodajni postopek sprejemanja medijskega zakona zaradi nasprotovanja poslancev končal že v prvem branju, je direktor Direktorata za medije na ministrstvu za kulturo Vojko Stopar dejal, da na ministrstvu novega zakona ne bodo pripravili. Sedaj pa premier Borut Pahor napoveduje, da bo vlada v kratkem pripravila novelo zakona zavoljo implementacije evropske direktive o avdiovizualnih storitvah, nato pa naj bi opravili pogovore z zainteresirano javnostjo in zakon znova predlagali v presojo poslancem. Pri večini sedaj predlaganih rešitev naj bi ostali, nekaj pa bi jih, po besedah premiera, izboljšali.Komentarji
komentiraj >>