Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
SIRSKI KROFF (1262 bralcev)
Petek, 12. 8. 2011
Boris V.... protiteroristično sodišče v Karačiju obsodilo pripadnike paravojaške enote ...
... nasilje v Siriji se nadaljuje ...
... oblikovana bo komisija na Norveškem ...
... prepovedan pohod angleške skrajno desne organizacije ...
... ni še znano, kdo bo novi notranji minister/ministrica ...

Protiteroristično sodišče v pakistanskem mestu Karači je pripadnika pakistanske paravojaške enote, Šahida Zafarja, ki je junija hladnokrvno s streli od blizu ubil 22-letnega Sarfaraza Šaha, obsodilo na smrt. Na internetu se je kmalu po dogodku razširil videoposnetek, ki prikazuje, kako je več pripadnikov paravojaške enote obstopilo neoboroženega Šaha, nakar ga je Zafar dvakrat ustrelil v nogo. Ostali pripadniki enote Šahu niso pomagali, zaradi česar je ta izkrvavel do smrti. Sodišče je poleg strelca obsodilo tudi šest ostalih obdolžencev in sicer na dosmrtno ječo. Poleg tega morajo obsojenci družini ubitega fanta plačati tudi odškodnino skupaj v višini okoli 6500 evrov.

Po Siriji so se zopet zvrstili protesti. Sirski aktivisti za človekove pravice pravijo, da je bilo danes s strani vladnih sil ubitih najmanj 8 ljudi. Režim ne popušča pritiska na protestnike, kar dokazuje tudi aretacija vodje Sirske lige za zaščito človekovih pravic, Abdela Karima Rihavija, ki naj bi bil tudi eden glavnih virov informacij za tuje medije.

Na Norveškem bodo oblikovali desetčlansko komisijo, ki bo preiskala odziv države na napada, ki ju je konec julija izvedel Anders Behring Breivik in v katerih je umrlo 77 ljudi. Vloga komisije bo preiskovanje vseh pomembnih vidikov napadov in zbiranje podatkov o le-teh. Norveško javnost namreč močno zanima, kako se je kaj takega lahko zgodilo in zakaj. Komisija, ki naj bi z delom zaključila avgusta prihodnje leto, naj bi tudi oblikovala predloge, kako takšne napade preprečiti.

Britanska notranja ministrica Theresa May je prepovedala sobotni pohod skrajno desničarske islamofobne in ksenofobne organizacije English Defence League skozi mesto Telford okoli 50 kilometrov zahodno od Birminghama zaradi strahu pred nemiri. Pripadniki te organizacije pa se bodo lahko še vedno zbrali v mestu, saj to, dokler ni nasilja, ni prepovedano. Kljub prepovedi bo v mestu razporejeno večje število policistov. Organizacija English Defence League očitno izkorišča ogorčenje nad neredi po državi in pravi, da je namen sobotnih demonstracij opozoriti na grožnjo, ki naj bi jo predstavljale, kot so se izrazili, bande mladih muslimanov.

Po odstopu Katarine Kresal z mesta notranje ministrice še ni jasno, kdo jo bo nasledil. V stranki LDS po besedah njenega poslanca Antona Anderliča o novem kandidatu še ne razmišljajo. Kresalova je bila na zadnjih parlamentarnih volitvah izvoljena v parlament, a jo je ob imenovanju na mesto ministrice nadomestil Anderlič. Ta bo ostal poslanec, saj se bo Kresalova zaposlila v stranki, ki ji predseduje. Na ministrstvu za notranje zadeve so medtem potrdili, da se že pripravlja terminski načrt za realizacijo priporočil računskega sodišča in postopek za odpoved pogodbe s podjetjem Ram Invest. Pogodbo lahko, kot so pojasnili na ministrstvu, odpovedo brez odškodninske odgovornosti.Komentarji
komentiraj >>