Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEZAPLINJEN KROFF (1468 bralcev)
Sreda, 17. 8. 2011
Boris V.... odstavljen guverner južnosudanske centralne banke ...
... Gorbačov kritično o Rusiji ...
... španska policija aretirala študenta kemije, ki naj bi hotel zapliniti protestnike proti obisku papeža ...
... Bajuk bo deležen vojaških časti ...

Južnosudanski predsednik Salva Kiir je mesec dni po sprejemu nove valute te pred kratkim ustanovljene države odpoklical guvernerja centralne banke Elijaha Maloka, ki ga bo nasledil njegov namestnik. Predsednik Kiir ni podal razlogov za svojo odločitev. Kmalu po odcepitvi Južnega Sudana je tudi sever sprejel novo valuto, Južni Sudan pa je svojega severnega soseda zato obtožil, da je s tem sprožil ekonomsko vojno. Ekonomisti opozarjajo na splošno nesodelovanje med obema državama. Obe valuti izgubljata vrednost v primerjavi z dolarjem, Južni Sudan pa dolarje prodaja, da bi tako ustavil drsenje svoje valute, funta.

Nekdanji voditelj Sovjetske zveze Mihail Gorbačov je pred dvajseto obletnico neuspelega puča v Moskvi, ki bo pojutrišnjem, izrazil kritike na račun državnega vodstva. Po njegovem mnenju Rusija nazaduje in še vedno delno živi v sistemu iz Stalinovih časov, stranko premiera Vladimirja Putina „Enotna Rusija" pa je označil za slabo kopijo nekdanje komunistične partije. Ob tem je kritiziral tudi „Ljudsko fronto", ki je nekakšna krovna nevladna organizacija, ki naj bi združevala Putinove satelitske organizacije, stranke in sindikate. Kljub kritikam je na račun Putina izrekel tudi nekaj pohval, ker je, kot je dejal Gorbačov, stabiliziral državo po gospodarski stagnaciji in kaosu v prvem desetletju po razpadu Sovjetske zveze. Gorbačov je dodal, da potrebujejo v Rusiji poštene volitve in se zavzel za spremembe na najvišji ravni.

Španska policija je aretirala mehiškega študenta kemije, ki je po navedbah policije na udeležence protestov proti obisku papeža v španski prestolnici načrtoval napad s plinom. Jutri bo namreč Benedikt XVI. prispel v Madrid, kjer poteka katoliški mladinski festival, tako imenovano Svetovno srečanje mladih, za danes zvečer pa so napovedani protesti proti papeževemu obisku, ki se jih bo udeležilo več kot 100 različnih organizacij. Obisku nasprotujejo tudi v gibanju 15. maj. Pripadniki gibanja namreč opozarjajo, da je financiranje obiska z javnimi sredstvi neprimerno, še posebej v luči varčevanja na račun javnih storitev v času hude gospodarske krize v državi. Španska vlada sicer ni izdala, koliko bo papežev obisk stal španske davkoplačevalce.

Včeraj preminulega Andreja Bajuka bodo pokopali z vojaškimi častmi. Tako je na današnji dopisni seji odločila vlada. Po protokolarnih pravilih do vojaških časti ob pogrebih sicer niso upravičeni vsi predsedniki vlad avtomatično, vendar pravila službe v Slovenski vojski določajo, da lahko vlada določi izvedbo takšnega pogreba za osebe po njeni presoji. Z vojaškimi častmi se po navedbah vlade strinjajo tudi Bajukovi bližnji sorodniki.Komentarji
komentiraj >>