Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
AHMED YOUSSEF - HAMAS (1329 bralcev)
Ponedeljek, 26. 9. 2011
Boris V.Ahmed Youssef je politični svetovalec premiera Gaze Ismaila Hanije, sicer visok član Hamasa. Pogovor se je vrtel o razlogih za nasprotovanje v Gazi vladajočega palestinskega gibanja/stranke Hamasa prošnji za članstvo Palestine v ZN, spravnem dogovoru z rivalskim Fatahom, relaciji "politično-religiozno" znotraj Hamasa in drugih temah.

Dodana povezava do daljšega videoposnetka intervjuja.

Medijski prostor je za nekaj časa zasedla Palestina oziroma prošnja vodje Palestinske osvobodilne organizacije Mahmuda Abasa za polnopravno članstvo države Palestine v Združenih narodih. Čeprav imajo Palestinci podporo več kot dveh tretjin držav članic Združenih narodov, ki predstavljajo ogromno večino prebivalcev sveta, pa sami niso tako enotni, kot bi bilo pričakovati ob tako usodnih političnih potezah.

Poleg vsebinskih kritik, ki so vsekakor vredne upoštevanja, so tu še čisto politična nasprotovanja. Ker je Mahmud Abas hkrati tudi predsednik Fataha, sekularnega palestinskega osvobodilnega gibanja, ki je imelo kot glavna palestinska politična sila dolga leta glavno besedo pri boju zoper okupacijo, prihajajo s strani rivalskega gibanja Hamas, pa ne samo njega, očitki, da je prošnja za članstvo Fatahov in ne vsepalestinski projekt. A tudi Hamas, v Gazi vladajoče islamsko uporniško gibanje, je pristal na meje iz leta 1967.

Zakaj torej ne podpira Abasove prošnje za članstvo Palestine v Združenih narodih? Kaj bo potrebno, da bosta Hamas in Fatah končno dosegla spravo? Kakšna pričakovanja Hamasu vzbujajo arabske revolucije, še posebej tista v Egiptu? Se v Hamasu odvija bitka med njegovim političnim in religioznim krilom? O teh temah smo se pogovarjali z Ahmedom Youssefom, političnim svetovalcem premierja Gaze, Ismaila Hanije, in visokim članom Hamasa, ki je sicer znan kot njegov zmerni, naprednejši glas.Z Ahmedom Youssefom, političnim svetovalcem premierja Gaze, Ismaila Hanije, in visokim članom Hamasa se je pogovarjal Boris Vasev. Videoposnetek celotnega intervjuja.Komentarji
komentiraj >>

Re: AHMED YOUSSEF - HAMAS
Rok [27/09/2011]

svaka čast boris! super intervju!samo napred....
odgovori >>