Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
POROČILO S SEJE ŠOU O SPREMEMBAH AKTOV ZAVODA K6/4 IN ŠTUDENTSKE SVETOVALNICE (1482 bralcev)
Ponedeljek, 26. 9. 2011
Luka T. in BožidarNa seji se je razpravljalo o prihodnosti dveh od osmih zavodov družine Študentske organizacije univerze v Ljubljani. Zbor ni potrdil predlogov poslanca Jerneja Pavliča, zato se je ta po burni razpravi odločil podati odstopno izjavo.

Na zadnji seji zbora Študentske organizacije v Ljubljani se je v napetem ozračju razpravljalo o spremembah aktov dveh zavodov te organizacije. Zavod Študentska svetovalnica in K6/4, pod katerega spadajo Kiberpipa, galerija Kapelica in klub K4, sta prišla pod drobnogled zaradi rebalansa proračuna ŠOU-a, na dnevnem redu pa je bila tudi razprava o zavodu Radio Študent, vendar je bila po trditvah navzočih ta točka zaradi domnevnih pritiskov s strani Univerze v Ljubljani umaknjena. Študentski poslanec Jernej Pavlič je na primeru K6/4 pojasnil, zakaj se je odločil predlagati spremembe, v govoru pa omenja Finančno Računovodsko Službo ŠOU s kratico FRS:Na podlagi slabih finančnih rezultatov je Pavlič predlagal spremembo akta na način, da naj zavode vodijo ljudje s prvo stopnjo bolonjske izobrazbe, prav tako pa bi se število članov, ki sedijo v svetu zavoda, s sedmih skrčilo na pet. Pri tem bi okrnil le število predstavnikov zavoda, število predstavnikov ŠOU v Ljubljani pa bi v zavodu ostalo enako, domnevno zaradi boljšega nadzora nad poslovanjem. Na njegove predloge je odgovarjal Jurij Krpan, predsednik sveta zavoda K6/4:Pojavili so se tudi pomisleki, zakaj bi ta pravila spreminjali samo za 2 oziroma 3 zavode, saj bi jih bilo smiselno spremeniti za vseh 8 zavodov pod pristojnostjo ŠOU v Ljubljani. Pavliču se je očitalo, da želi s spremembami komercializirati dejavnost omenjenih zavodov, jih tako vpeti v tržne mehanizme in jih izvzeti iz kulturnih tokov. Predsedstvo ŠOU je po seji izjavilo, da je vložitev predloga za spremembo aktov o ustanovitvi omenjenih zavodov legitimna pravica vsakega študentskega poslanca, vendar aktualni predlog po njihovem mnenju v tem trenutku ni primeren, saj Pavlič vprašanje zavodov naslavlja enostransko, torej brez dialoga z njimi, in necelovito, ker ne ureja vseh zavodov hkrati. Na sami seji je to stališče nakazal že Dejan Roljič, član predsedstva in minister za študentske organizacije visokošolskih zavodov.ŠOU se zaradi več dejavnikov, ki so v zadnjem letu krčili sredstva, s katerimi razpolaga, ukvarja z rebalansom svojega proračuna, kar je verjetno eden ključnih razlogov, zaradi katerega so se ti zavodi znašli na delovni mizi. Vsem trem je skupna neprofitna dejavnost, zato so v tem pogledu popolnoma odvisni od sredstev, ki jim jih nameni ŠOU, ta pa po drugi strani od njih ne more pričakovati finančne avtonomnosti, saj s tržno dejavnostjo ne morejo uravnovesiti svojih proračunov.

Študentski poslanci sprememb niso potrdili, razpravo pa so z glasovanjem prestavili na naslednjo sejo. Nezadovoljen z razpletom je Pavlič podal odstopno izjavo, še preden je imel možnost predstaviti svoj predlog projekta Social Point. Šlo naj bi za nov prostor, namenjen druženju študentov, ki bi bil sestavljen na način Google cubicle sistema, kar pomeni, da bi namesto natakarjev v prostoru stali avtomati s hrano in pijačo, prostor pa bi bil nadzorovan z video kamerami. Social Point bi po Pavličevem mnenju tako bil bolj upravičen do sredstev ŠOU kot prej omenjeni zavodi. Najbrž zaradi nizkih stroškov in velikega komercialnega potenciala.

Poročilo sta pripravila Luka Tetičkovič in Božidar Kolar.Komentarji
komentiraj >>

Re: POROČILO S SEJE ŠOU O SPREMEMBAH AKTOV ZAVODA K6/4 IN ŠTUDENTSKE SVETOVALNIC
Jos [29/09/2011]

"Imamo isti obisk v K4, ampak gostje pijejo 30% manj" hehe, lepo se izvija Zavod K6-4 oz. Krpanček, o kraji na šanku, krepko manjšemu obisku, popolnoma nesposobnemu vodstvu, ki je v eni sezoni zavozil nekoč najbolj kompetenten klub v širši regiji in nonstop minusu v lokalu(!) Metropol, na vse to bi se lahko obesil sicer očitno ne ravno razgledani gospodič Pavlič, da praznine, megle in nesposobnosti prijavljanja na razpise v kapelci in kiberpipi niti ne omenjamo, pa bo očitno potrebno počakat na kakšno ovadbo za to bolj primernih organov... Odlično delovanje zavoda lepo ilustrira "prenovljena" stran k4, kjer dan pred otvoritvijo napoveduje cele tri dogodke za naprej, očitno nekdo drug spije tistih preostalih 30% hehe
odgovori >>