Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
MATJAŽ HANŽEK - PREDSEDNIK NOVOUSTANOVLJENE STRANKE ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ SLOVENIJE (1770 bralcev)
Sobota, 8. 10. 2011
Luka P. in UrhV intervjuju z nekdanjim varuhom za človekove pravice Matjažem Hanžkom, ki je prejšnji teden postal predsednik novoustanovljene stranke za trajnostni razvoj Slovenije, smo glede na to, da pobude ekosocialnega modela v politični retoriki niso nekaj novega in da se bližajo predčasne državnozborske volitve, s Hanžkom spregovorilii v čem se njihova stranka razlikuje od drugih, ki bodo v času pred volitvami prav tako stavile na zeleno ekonomijo, blaginjo za vse, konec tajkunstva in izkoriščanja delavcev.


Matjaž Hanžek, nekdanji varuh za človekove pravice, je s koncem prejšnjega tedna postal predsednik novoustanovljene Stranke za trajnostni razvoj Slovenije. V stranki so prepričani, da na ravni tako slovenske kot evropske in tudi globalne politike nujno potrebujemo nov ozelenjeni družbeni dogovor trajnostnega razvoja, ki ne bi veljal le v ekološkem, ampak tudi v finančnem, gospodarskem in socialnem smislu. Sodeč po zadnjih anketah jim kaže dobro, saj bi prejeli skoraj devet odstotkov volilnih glasov, medtem ko Hanžek verjame v njihovo zmago.

Glede na to, da ideje drugačnega eko-socialnega modela v politični retoriki niso nekaj novega in da se bližajo predčasne državnozborske volitve, smo Hanžka povprašali, v čem se njihova stranka razlikuje od drugih, ki bodo v času pred volitvami prav tako stavile na zeleno ekonomijo, blaginjo za vse, povrnitev zaupanja v pravno državo, konec tajkunstva in korupcije ter mezdnega izkoriščanja delavcev. V nadaljevanju pogovora boste lahko izvedeli tudi, kakšno je stališče stranke do univerzalnega temeljnega dohodka, kakšno vlogo bi v primeru njihove zmage imela Slovenija v zvezi NATO in kaj bi se zgodilo s Slovensko vojsko.Z Matjažem Hanžkom, predsednikom Stranke za trajnostni razvoj, sta se pogovarjala Luka Počivalšek in Urh.Komentarji
komentiraj >>

Re: MATJAŽ HANŽEK - PREDSEDNIK NOVOUSTANOVLJENE STRANKE ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ SLOVENIJ
Rekun [08/10/2011]

Ali bo ta pogovor v celoti objavljen na spletni strani RŠ?
odgovori >>

    Re: MATJAŽ HANŽEK - PREDSEDNIK NOVOUSTANOVLJENE STRANKE ZA TRAJNOSTNI RAZVOJ SLOVENIJ
    evi [09/10/2011]
    V kratkem.
    odgovori >>