Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Ob večeru sevdaha in saza z Avdom Lemešem (873 bralcev)
Sobota, 15. 10. 2011
admirbKUD Sevdah v soboto, 15. oktobra, prireja Večer sevdaha in saza. Saz seveda ni okrajšava za Sazas, ampak gre za orientalno brenkalo, s katerega zvoki se spremlja pevce in pevke sevdalink. Poseben gost večera bo Avdo Lemeš iz BiH, eden redkih izvajalcev, ki še vedno vztraja pri tradicionalnem načinu izvajanja sevdalink pri katerem slišimo samo glas in saz. Z njim se bomo pogovorili pred koncertom.

KUD Sevdah v soboto, 15. oktobra, prireja Večer sevdaha in saza. Saz seveda ni okrajšava za Sazas, ampak gre za orientalno brenkalo, s katerim se spremlja pevce in pevke sevdalink. Poseben gost večera bo Avdo Lemeš iz BiH, eden redkih izvajalcev, ki še vedno vztraja pri tradicionalnem načinu izvajanja sevdalink pri katerem slišimo samo glas in saz. Z njim se bomo pogovorili pred koncertom.

Večer sevdaha in saza se bo zgodil to soboto, ob 19.00 v Domu ljudstva na Prušnikovi 99 v Šentvidu, v Ljubljani. Poleg že omenjenega g. Lemeša bodo nastopili še številni drugi izvajalci iz Slovenije, BiH, Hrvaške in Avstrije.

http://www.youtube.com/watch?v=qI7kwXYd7owKomentarji
komentiraj >>