Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Tekoči suši (986 bralcev)
Petek, 21. 10. 2011
MarkoO



Sredi betonske džungle, tam kjer se je nekoč raztezala barjanska močvara, se bohoti kapitalistična oaza, denarna meka, v kateri vsak izmed potrošnikov najde nekaj zase. Eden izmed betonskih velikanov, ki nosi ime po eksploziji nebesnega telesa, v svojem drobovju nosi azijsko restavracijo, ki je z letošnjim letom svoje kulinarične presežke ponudila tudi študentom. A ne vse, le nekatere.

Sredi betonske džungle, tam kjer se je nekoč raztezala barjanska močvara, se bohoti kapitalistična oaza, denarna meka, v kateri vsak izmed potrošnikov najde nekaj zase. Eden izmed betonskih velikanov, ki nosi ime po eksploziji nebesnega telesa, v svojem drobovju nosi azijsko restavracijo, ki je z letošnjim letom svoje kulinarične presežke ponudila tudi študentom. A ne vse, le nekatere.

Gostinski lokal se imenuje Running Sushi & Wok in zase pravijo, da poosebljajo najmodernejšo obliko azijske restavracije ta hip. Hrano si namreč postrežete sami, saj se mimo vas na tekočih trakovih neprestano vozijo tradicionalne kitajske in japonske jedi, ki si jih lahko izberete po sistemu ''all you can eat''. Prostor restavracije morda še najbolj spominja na tovarniški habitat, spretno zakamufliran z elementi azijske umetnosti in podvržen zlajnanim ritmom kitajske lutnje, ki jih v harmonijo skuša spraviti sozvočje kričečih pevskih glasov. Lastniki tekočega sušija so skušali pričarati pravo ozračje, ki bi se lepo podalo k njihovim kulinaričnim pripravkom.

Ko se je ekipa Radia Študent usedla poleg enega izmed teh tekočih trakov in skušala pograbiti suši, ki je sameval na malem krožniku, ga pojesti in s tem razbremeniti samote, se je od nikoder vzel natakar in ekipo nadrl, da to ni prostor za študentarijo. Zanjo je namreč odmerjen prostor v temnem kotu restavracije. Sistem jela je pravzaprav isti, torej opevani ''all you can eat'', vendar s to razliko, da se hrana ne pripelje mimo tebe po tekočem traku, ampak si jo na krožnik nadevaš iz velikih, aluminijastih pladnjev. Pravzaprav gre za ostanke tistega, kar je bilo pripravljeno za rajo in jim podano na tekoče trakove, čakajoče na hitro konzumacijo.

Vendar pa mora ekipa Radia Študent, ki je sestavljena iz bodočih gurmanov, skesano in ponižno priznati, da ponujeni ostanki niti niso bili tako slabi. Večinoma je šlo za cvrtje, kamor spadajo razni spomladanski zaviti in pohane banane, kar dodobra zapolni želodec in te ne pusti lačnega. Ravno prav, da narediš podlago za težek večer, ki je pred tabo.

 

Nad kombinacijo tekočega traku in hrane se je čudil MarkoO.

 



Komentarji
komentiraj >>