Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Predavanje, gledališki premieri in performans (738 bralcev)
Petek, 28. 10. 2011
BorP... predavanje Dana Perjovschija v ljubljanski Galeriji P74 ...
... premiera tragikomedije Prah Györgyja Spiroja ...
... performans PREspraševanja v mariborski KIBLI ...

Današnji pregled kulturnega dogajanja začenjamo z najavo predavanja vizualnega in performativnega umetnika Dana Perjovschija, ki bo s pričetkom ob 19. uri potekalo v ljubljanski Galeriji P74. Dan Perjovschi je vizualni umetnik, ki kombinira risbo, strip in grafite v umetniško delo, ki ga izvede neposredno na zid muzejev sodobne umetnosti in galerij po vsem svetu. Njegove risbe so neposredni komentar aktualnih socialnih in političnih tem, skupaj z Lio Perjovschi pa predstavljata svojevrsten fenomen v razvoju eksperimentalne umetnosti Vzhodne Evrope. Nocojšnje predavanje je del pregledne razstave »Performansi Dana in Lie Perjovschi«, ki so jo v Galeriji P74 gostili v septembru in oktobru, v njem pa bo umetnik predstavil kontekst svojega delovanja in nekatere aktualne projekte.

Ob 20. uri si lahko na odru Male drame ogledate premiero tragikomedije Prah Györgyja Spiroja v režiji Vinka Möderndorferja. Ob isti uri pa lahko zavijete tudi v Lutkovno gledališče, kjer bo premierno prikazan muzikal Delo na belo, avtorice in režiserke Kim Komljanec.

Za tiste, ki vas bo pot zanesla na štajerski konec, so v Kulturno izobraževalnem društvu KIBLA v Mariboru ob 19. uri pripravili performans video zapisa avtoric Nataše Sušek in Aleksandre Saške Gruden. Avtorici v performansu z naslovom PREspraševanja, ki »gradi na odnosu med zgodovinskim, arhaično pristnim in sedanjo realnostjo ter tako vzbuja individualne in obenem obče prisotne občutke o družbenih odnosih,« bereta iz knjige Mariborske zgodbe avtorjev Valentine Varl, Dušana Tomažiča in Saša Radovanoviča.

Ob 17. uri pa lahko obiščete predstavitev zbirke plošč skupine Laibach ter prisostvujete pogovoru na temo »Alternativni prostori danes in ... Kaj sploh so alternativni prostori?«, na katerem bodo med drugim sodelovali Ivan Novak, Igor Vidmar in Simon Kardum. Pogovor bo potekal v Galeriji hiše kulture v Šmartnem.

Kulturne novice je pripravil Bor.


Komentarji
komentiraj >>