Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
CULOE DE SONG - Live at Oppikoppi Festival South Africa (1097 bralcev)
Petek, 4. 11. 2011
Dino LaličV sodelovanju z Red Bull Music Academy v tokratni DJ Seansi predvajamo mix mladega upa južnoafriške house renesanse z Oppikoppi Festivala! Dame in gospodje, pripravite se na Culoe De Songa!

Zgodba današnje DJ Seanse se prične leta 2005 v obmorskem Durbanu (JAR), nedvomnemu središču kwaito house kulture. Takrat je bil srednješolec Culolethu Zulu (kasneje znan kot Culoe De Song) iz Joburga predstavljen Nkosinathiju Maphumulu (znan predvsem kot Black Coffee), ustanovitelju založbe Soulistic, ki pa se je za razliko od ostale house scene posvečala specifično afrocentričnim, globalnim deep house smernicam. S številnimi sodelovanji po vsem svetu si je Zulu od takrat iztesal prav poseben kotiček v plesni elektroniki, ki mu je prislužil udeležbo na Red Bullovi glasbeni akademiji leta 2008 v Španiji, kjer je svoj zvok uspešno predstavil tudi evropskim plesiščem. Novoodkriti kwaito je v istem času poskrbel za nenavadno povečano zanimanje za južnoafriški house, in iz teh voda je leta 2009 z izdajo za nemški Innervisions lahko vzbrstel takrat 21-letni Culoe De Song, ki dandanes predstavlja enega vodilnih deep/tribal DJ-ev in producentov iz JAR.

V tokratni DJ Seansi bomo v sodelovanju z Red Bull Music Academy poslušali njegov nastop na Oppikoppi Festivalu v JAR.

Več o Culoe De Songu lahko izveste na naslednjih povezavah:

Discogs

Soundcloud

DJ Seanso pripravil Dino Lalić.Komentarji
komentiraj >>