Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Viza za budućnost, 64. oddaja (1150 bralcev)
Nedelja, 27. 11. 2011
IWWO boju proti grožnjam stečajne upraviteljice Vegrada, ki želi ogoljufane delavce vreči na cesto! Dejanje stečajne upraviteljice je napad na delavce, njihove delavske in socialne pravice, je napad na demokracijo in s tem napad na vse nas. IWW in gibanje 15o razglašata, da se bomo temu uprli z vsemi potrebnimi sredstvi.

Od radnika do radnika! Za bolji život!

www.njetwork.org

Delavci iz vegradovega delavskega doma na Vidi Pregarčevi v Ljubljani so, 21. novembra 2011, prejeli dopis stečajne upraviteljice Vegrada, s katerim jih obvešča, da "so se zaradi neplačanih najemnin v samskem domu Ljubljana odločili, da bodo pričeli z aktivnostmi zapiranja samskega doma oziroma začeli zmanjševati število ležišč." Obenem jih stečajna upraviteljica obvešča, da "glede na navedeno po preteku začasnega dovoljenja za bivanje le-teh najemnikom, ki najemnine ne plačujejo, ne bomo podaljšali."

Odločitev stečajne upraviteljice je škandalozna in zločinska. Namreč, preganjanje opeharjenih delavcev na cesto v kontekstu izsiljevalskega migracijskega režima pomeni odvzem podlage za uveljavljanje pridobljenih pravic. Pomeni pregon delavcev iz države in s tem preprečitev, da bi udejanjali svoje pravice. Dejanje stečajne upraviteljice je napad na delavce, njihove delavske in socialne pravice, je napad na demokracijo in s tem napad na vse nas. IWW in gibanje 15o razglašata, da se bomo temu uprli z vsemi potrebnimi sredstvi.

 

www.njetwork.org

 Komentarji
komentiraj >>