Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Glasbene novice; od 3.11.2011 do 4.11.2011 (1061 bralcev)
Petek, 4. 11. 2011
Skabina...Umrl kitarist monster metalcev GWAR, Cory Smoot alias FLATTUS MAXIMUS...
...CHUCK D (Public Enemy) toži Universal Music Group (UMG) zaradi napačnega seštevanje avtorskih pravic s prodaje digitalnih vsebin...
...Dvojec BLACK STAR se vrača, njun član MOS DEF pa z novim letom menja svoje umetniško ime, odtlej po slišal na ime YAASIN oz. YAASIN BAY!
...D.O.A. v akciji...
...Založba Paper + plastic namerava objaviti četrti studijski album keltskih punkerjev Flatfoot 56. ...
...20 let Mustard Plug ...

Petek, 4.11.2011

Včeraj zjutraj je svet zapustil Cory Smoot alias Flattus Maximus, kitarist legendarnih monster metalcev Gwar. Zjutraj so ga mrtvega našli ostali člani benda, ki so se pripravljali na prestop kanadske mejne črte. Vzrok smrti zaenkrat še ni znan, Dave Brockie iz zasedbe GWAR pa je v javnost že podal izjavo, da se začasno ustavljajo vse načrtovani obveznosti zasedbe Gwar. Privržence je pozval, da mislijo in molijo za Coryjevo družino, s kompletno izjavo pa naj bi pred javnost stopili danes ali jutri.

Raper Talib Kweli je v intervjuju za MTV potrdil govorice, da je projekt Black Star vstal od mrtvih. Dvojec Black Star sicer sestavljata Talib Kweli in raper, ki bo do novega leta še slišal na umetniško ime Mos Def, nato pa se bo s prihodom novega leta preimenoval v Yaasin Bay. Yaasin in Talib bosta tako prihodnje leto izdala svoj šele drugi album, ki naj bi po besedah Kwelija slonel na estetiki dela Madliba in J. Dille.

Raperski prvoborec in veteran Chuck D pa v stilu svoje angažirane kariere, nadaljuje boj s svojo bivšo založbo. Založba Universal Music Group oz. UMG, ki je trenutno mater založbe Def Jam, za katero je njegova zasedba Public Enemy izdala svoje najuspešnejpe plošče, ja namreč prejela tožbo s strani odvetnikov Chucka D-ja. Billboard poroča, da je Chuck D vložil tožbo v San Franciscu, šlo pa naj bi za napačno kalkuliranje pri izračunu avtorskih pravic z naslove prodaje „downloadov", kot sta mp3 in ringtoni. Chuck trdi, da založba izračunava pravice po sistemu prodaje fizičnih izdelkov, torej zgoščenk in LP-jev, namesto, da bi izračunali odstotke po licenčnini. Odvetniška pisarna Hausfeld LLP, ki zastopa Chucka D-ja trdi, da je od lanskega leta, odkar se mora digitalna dolvleka računati kot licenčnina, Universal skupno zaslužil več sto milijon dolarjev, kar sicer zveni dokaj nelogično, v kolikor si ogledamo prodajo digitalnih vsebin. Piarovec založbe UMG je odgovoril, da „tožba trpi za resnimi floskulami in je polna šibkih točk".


Glasbene novice je spisal Jizah

Četrtek, 3.11.2011

Nekateri ljudje se nikoli ne spremenijo. To je lahko dobro ali slabo. V naslednjem primeru je zagotovo dobro. Medtem ko je veliko njegovih nekdanjih somišljenikov že zdavnaj požrlo svoje besede, vodilna glava vancouvrskih D.O.A. ostaja tak, kot je bil že vse svoje življenje. V glavi in srcu seveda, kajti zobu časa in gubam se tudi on ne more izogniti. Če se je torej vse življenje - s svojo glasbo in drugače - boril proti nepravicam v svetu, je bilo pričakovati, da se bo slej ko prej pridružil tudi nedavnim zasedbam po vsem svetu. Potem ko je v solo akustični izvedbi svojo podporo zasedbam že pokazal oktobra v Ottawi in Regini, bo čez dva dni s celo skupino obiskal zasedbo v Vancouvru. Na programu se bodo seveda znašli njegovi večno aktualni komadi, kot so General strike, The enemy, Fucked up Harper in Class war.

Založba Paper + plastic namerava objaviti četrti studijski album keltskih punkerjev Flatfoot 56. Do samega začetka snemanja pa je še kar nekaj časa, saj bend namerava v studio šele januarja. Glede na stanje v glasbeni industriji pa po novem očitno velja upoštevati gesto „začni kovati železo, še preden je vroče". Zato že opominjajo fene na naslednji album tudi z možnostjo brezplačne pretočitve njihove predelave stare folk gospel pesmi I'll fly away, čeprav naj pesem ne bi bila na albumu, ampak služi le kot predogled oziroma predposlušanje. Za producenta so si Flatfoot 56 ponovno izbrali basista pri nas dobro poznanih Street dogs Johnnyja Riouxa, ki je produciral njihov lanski zelo hvaljeni album Black Thorn.

Ko so pred davnimi leti igrali pri nas, je znanec dejal, da so najslabši bend, kar jih je kdaj slišal. Slabi ali ne, kljub temu bodo Mustard Plug zdaj praznovali že dvajsetletnico obstoja. In to ne s komerkoli, pač pa s prej omenjenimi Flatfoot 56, s katerimi jih veže tesno prijateljstvo. Benda se bosta tako družno odpravila na turnejo, ki bo zaenkrat le po Ameriki, kasneje pa morda tudi Evropi.

 Komentarji
komentiraj >>