Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Ryan Adams (983 bralcev)
Sreda, 16. 11. 2011
outlawTokrat v oddaji sveže stvari Ryana Adamsa ...
1. CD ryan adams, 1 (on) DIRTY RAIN ryan adams 4.22
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Dirty Rain, uvodna pesem z letošnjega albuma Ryana Adamsa z naslovom Ashes & Fire. Tu je naslovna pesem albuma Ashes & Fire.
2. Isti CD, 2 (on) ASHES AND FIRE ryan adams 3.49
Ashes & Fire, ena od mnogih plošč Ryana Adamsa, menda trinajsta po vrsti, ki jo je objavil pod svojim imenom. Z nje sedaj poslušajmo še pesem z naslovom Do I Wait.
3. Isti CD, 3 (on) DO I WAIT ryan adams 3.58
Do I Wait, pesem Ryana Adamsa z albuma Ashes & Fire, ki bo te dni izšla tudi na istoimenskem EPju.
Vemo, da je Ryan Adams od petnajstega leta dalje pisal pesmi, pel in igral v zasedbah, kot je bila Patty Duke Syndrome in klasična skupina altercountryja, Whiskeytown. Po razpadu zasedbe Whiskeytown konec devetdesetih je začel pospešeno nizati samostojne plošče. Glasbenike, s katerimi je sodeloval, je različno poimenoval, nazadnje The Cardinals. Po razhodu z njimi leta 2009 je celo nekaj časa miroval ali se vsaj ni oglasil z novo ploščo, nato pa je lani spet eksplodiralo. Najprej z albumom Orion, ki ga je objavil le na vinilu. Z njega poslušajmo pesem Fire And Ice.
4. Isti CD, 4 (on) FIRE AND ICE ryan adams 3.48
Po albumu Orion je Ryan Adams objavil še zbirko z naslovom III/IV, na kateri so bile pesmi, ki jih je posnel z zasedbo The Cardinals v času snemanja albuma Easy Tiger leta 2007. Vzporedno je izšla še zbirka III/IV z demo ali poskusnimi posnetki. Z nje poslušajmo pesem Kisses Start Wars.
5. Isti CD, 5 (on) KISSES START WARS ryan adams 3.29
Kisses Start Wars, poskusna različica pesmi, ki se je nato v drugi izvedbi pojavila tudi na zbirki III/IV Ryana Adamsa, ki jih je naredil s skupino The Cardinals. Naslednji tovrstni poskusni posnetek je za pesem My Reflection, v kateri se Ryan Adams obregne ob glasbene kritike.
6. Isti CD, 6 (on) MY REFLECTION ryan adams 3.56
Pesem My Reflection se pojavlja le na zbirki III/IV Demos in ne tudi na uradni izdaji III/IV. Na uradni izdaji, objavljeni decembra 2010, najdemo naslednjo pesem Death & Rats.
7. Isti CD, 7 (on) DEATH & RATS ryan adams 2.34
Zbirka III/IV je izšla v obliki dvojnega albuma. Z drugega diska smo že poslušali pesem Death & Rats, s prvega pa bomo sedaj dve pesmi. Najprej Breakdown Into The Resolve.
8. Isti CD, 8 (on) BREAKDOWN INTO THE RESOLVE ryan adams 4.01
Menda ima Ryan Adams še en album neobjavljenih posnetkov z naslovom Blackhole, ki ga bo mogoče objavil letos konec decembra.
Tu je še zadnja pesem z dvojne zbirke III/IV Ryana Adamsa s posnetki, ki jih je naredil z zasedbo The Cardinals leta 2007 in jih je objavil decembra lani. Wasteland.
9. Isti CD, 9 (on) WASTELAND ryan adams 3.13
Letos je Ryan Adams objavil dvojni EP z naslovom Class Mythology. Z njega poslušajmo dve pesmi. Prva je Go Ahead And Rain, v njej pa Ryan Adams zveni kot Neil Young.
10. Isti CD, 10 (on) GO AHEAD AND RAIN ryan adams 3.00
Ryan Adams že ve, zakaj je Class Mythology objavil v obliki dvojnega EPja s po dvema pesmima na vsakem disku. Prva z drugega diska je pesem z naslovom Your Name Is On Fire.
11. Isti CD, 11 (on) YOUR NAME IS ON FIRE ryan adams 2.52
Oktobra letos je Ryan Adams objavil še album Ashes & Fire, naslednja pesem z njega pa je Invisible Riverside.
12. Isti CD, 12 (on) INVISIBLE RIVERSIDE ryan adams 4.48
Invisible Riverside, pesem, ki z naslovom spomni na Invisible Red, drugo pesem s prvega diska prej omenjenega dvojnega EPja Class Mythology. Naslednja pesem je Save Me.
13. Isti CD, 13 (on) SAVE ME ryan adams 4.23
V nocojšnji oddaji Izven zakona smo povzeli pesmi z dveh rednih albumov, ene zbirke poskusnih posnetkov in par EPjev, ki jih je v zadnjih dveh letih objavil Ryan Adams. Naslednji teden podoben pregled množice raznih posnetkov, ki jih je v zadnjem letu ali dveh objavil Bonnie Prince Billy.
Oddaje Izven zakona je konec, Milko Poštrak se poslavljam s pesmijo Come Home Ryana Adamsa z albuma Ashes & Fire. Lep pozdrav!
14. Isti CD, 14 (on) COME HOME ryan adams 4.53


Komentarji
komentiraj >>