Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
ANTIPOPULISTIČNI KROFF (830 bralcev)
Ponedeljek, 14. 11. 2011
Boris V.... Jordanski kralj Abdulah pozval Asada k odstopu ...
... Monti si bo vzel čas za razmislek o ministrski ekipi ...
... SDS bi rezala plače javnih funkcionarjev ...
... Virant pojasnuje vračilo denarja ...

Jordanski kralj Abdulah je pozval sirskega predsednika Bašarja al Asada k odstopu. Asada je Abdulah pozval tudi k dialogu z opozicijo z namenom omogočanja urejenega prenosa oblasti:

Voditelji zahodnih držav so dejali, da Asad nima več legitimnosti, a so izključili možnost vojaške intervencije v državi. Evropska unija je poostrila sankcije proti Siriji. Na seznam sirskih predstavnikov, ki ne smejo potovati v Evropsko unijo in se jim zamrzne premoženje, je dodanih novih 18 ljudi. Sirija prav tako ne bo mogla več dobivati sredstva Evropske investicijske banke. Združeni narodi trdijo, da je od začetka protestov v marcu v Siriji umrlo že več kot 3500 ljudi.

25-letnima Belorusoma, Dmitriju Konovalovu in Vladislavu Kovaljevu, se ne piše dobro. Belorusko tožilstvo je namreč za aprilski napad na podzemni železnici v Minsku za oba zahtevalo smrtno kazen s streljanjem. Sodni proces se je začel septembra, obtožnica pa temelji le na priznanju obeh obtoženih, saj niso proti njima našli še nobenega konkretnega dokaza. Konovalov je tako obtožen, da je izvedel napad, v katerem je umrlo 15 ljudi in jih je bilo ranjenih 300, in podtaknil eksploziv, Kovaljev pa sodelovanja pri tem kaznivem dejanju. Oba sta obtožena tudi odgovornosti za bombni napad na dan samostojnosti v Minsku leta 2008 in še za nekatere napade v mestu Vitebsk leta 2005.

Mario Monti, mandatar za sestavo nove italijanske vlade, je začel posvetovanja s parlamentarnimi strankami o bodoči ministrski ekipi. Ta posvetovanja bodo trajala do jutri, ko se bo Monti sestal tudi s socialnimi partnerji. Monti naj bi po nekaterih informacijah ponujal reformni program s polno odrekanj, a tudi ukrepe za spodbujanje zaposlovanja mladih. Med temi je brezposelnost skoraj 30 odstotna. Podporo tehnični vladi sta že napovedali opozicijska Demokratska stranka in Berlusconijevo Ljudstvo svobode, a slednje le pod pogojem, da bodo v vladi zgolj nepolitični ministri. S predstavniki obeh strank se bo Monti srečal jutri.

Slovenska demokratska stranka v sklopu všečnih predvolilnih kupčkanj z odstotki predlaga začasno, desetodstotno znižanje plač funkcionarjev s prvim januarjem prihodnjega leta. To naj bi bil zgolj prvi korak, ki naj bi predstavljal neke vrste zgled. Odločnost tovrstnega ukrepa so v stranki še dodatno podkrepili s tem, da so predlog zakona vložili v parlamentarno proceduro. Ni sicer popolnoma jasno v proceduro katerega parlamenta so predlog vložili, po besedah prvaka stranke Janeza Janše pa država v trenutni situaciji ne sme izgubljati časa in mora takoj začeti z iskanjem rešitev za krpanje proračunske luknje. Slovenska demokratska stranka prihodnji teden organizira tudi okroglo mizo, na katero so povabljeni reprezentativni sindikati in vse stranke, ki bodo sodelovale na predčasnih volitvah. Pri iskanju izhoda iz krize v stranki med drugim poudarjajo pomembnost dialoga in iskanja kompromisov s sindikati.

Kot smo poročali že v OFF-u, je Gregor Virant kot donacijo državi nakazal 18.777 evrov, kolikor naj bi znašal strošek, ki ga je imela država z njim leta 2009, ko je prejemal nadomestilo zaradi prenehanja ministrske funkcije, čeprav je tisto leto s pogodbenim delom zaslužil še skoraj 100.000 evrov. Ker se je Virant odločil denar vrniti, čeprav sam trdi, da ni bilo s prejemanjem nadomestila nič narobe, saj je bilo zakonito, smo ga vprašali sledeče:Komentarji
komentiraj >>