Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF POZABLJENIH (793 bralcev)
Torek, 15. 11. 2011
Luka P.... kolera v begunskem taborišču v Keniji ...
... sestanek aktivistov 15o z delavci v samskem domu v Ljubljani ...
... TRS brez kandidata v volilni enoti Ljubljana Center ...

Organizacija Združenih narodov je sporočila, da je v največjem svetovnem begunskem taborišču Dadaab v Keniji izbruhnila kolera. Po njihovih podatkih naj bi kolero v taborišče prinesli na novo prispeli begunci iz Somalije. Takoj po prihodu le-teh je namreč eden od njih umrl, danes pa imajo več kot šestdeset okuženih oseb. Begunsko taborišče Dadaab predstavlja dom več kot pol milijona Somalijcem, ki so v sosednjo Kenijo prebežali zaradi nasilja in lakote.

V Vegradovem delavskem domu v Ljubljani bo ob osmi uri potekala mini skupščina gibanja 15o in sicer v okviru delavnice Proti prekernosti - za skupno blaginjo z naslovom Za stanovanje kot brezpogojno pravico. Aktivisti gibanja so se za korak v tej smeri odločili, ker menijo, da so bile delavcem Vegrada njihove delavske in socialne pravice sistematično kršene. Izigrani in okradeni migrantski delavci Vegrada sicer stavkajo z neplačevanjem najemnin, ki jim predstavlja edini način izboljšanja pogajalskih pozicij med stečajnimi postopki podjetij, ki jim še dolgujejo.

V času zloma slovenskega gradbenega sektorja, ki je bil v veliki meri rezultat korupcije lastnikov podjetij ter njihovih vodilnih, je za migrantske delavce postalo ključno vprašanje pravice do stanovanja. Izguba stanovanja za migranta namreč pomeni izgubo vseh pravic v Republiki Sloveniji. Zaradi migracijskega režima, ki sloni na logiki izsiljevanja in posledično lahko pomeni izgubo s težavo pridobljenih pravic in vrnitev na izhodiščno točko nezaščitenega ter samovolji delodajalca prepuščenega delavca, pa pri gibanju vidijo konceptualno izhodišče oziroma povezavo med njihovim in bojem gibanja 15o. Več o mini skupščini boste lahko izvedeli jutri ob treh v OFF programu.

Stranka za Trajnostni razvoj Slovenije je na javni predstavitvi v Rogu po pomoti zamenjala kandidata v tretji volilni enoti, Ljubljana Center. Tehnična napaka, ki se jim je pripetila pa za stranko po odločbi vrhovnega sodišča pomeni, da ne bo imela svojega kandidata v volilni enoti Ljubljana center in bo v predvolilnem boju zastopana le v sedmih. Koordinatorka prostovoljnega dela pri stranki za trajnostni razvoj Slovenije Mojca Markizeti nam je pojasnila, kako je prišlo do napake in koga so po pomoti zamenjali:Pri stranki za trajnostni razvoj Slovenije še dodajajo, da se napake dogajajo, a je še vedno bolje, da se pojavi kakšna napaka, kot pa, da bi manipulirali z volilkami in volivci.

KrOFF je pripravil Luka Počivalšek.Komentarji
komentiraj >>

Re: KROFF POZABLJENIH
Matjaž [16/11/2011]

V Socialnem centru Rog ni bilo nobene predstavitve TRS. Baje pa so imeli nekaj v koncertni dvorani v Rogu.
odgovori >>

    Re: KROFF POZABLJENIH
    evi [16/11/2011]
    Lapsus. Popravljeno.
    odgovori >>