Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Dub Syndicate!!! (729 bralcev)
Sreda, 16. 11. 2011
sashOd zadnjega nastopa zasedbe Dub Syndicate do danes so minila slaba štiri leta. Bobnar in frontmen Style Valentine Scott je ponovno pripeljal svoje varovance na oder Gala hale na Metelkovi, ki se je na pondeljkov večer spodobno napolnila. (v celoti!)
DUB SYNDICATE, 14. 11. 2011; Gala Hala, Metelkova mesto, Ljubljana

* Od zadnjega nastopa zasedbe Dub Syndicate do danes so minila slaba štiri leta. Bobnar in frontmen Style Valentine Scott je ponovno pripeljal svoje varovance na oder Gala hale na Metelkovi, ki se je na pondeljkov večer spodobno napolnila. Dub Syndicate so glasbeno gledano legende. Vsak posamznik v zasedbi je odličen studijski glasbenik, a tokrat je premalo časa da bi izpostavljali vsakega posebej in govorili o bogati glasbeni zgodovini, ki jo nedvomno vsak od njih ima.

Dub Syndicate so v ponedeljek za vse prisotne pripravili izjemno dubovsko glasbeno izkušnjo. Že na samem začetku koncerta je postalo jasno, da to ne bo običajna reggea veselica. Zvok je bil takšen kot na domačem ozvočenju in ne bi pretiravali, če bi rekli, da so Dub Syndicate bend, ki s seboj na oder pripelje studijski zvok. Po štiridesetih letih prakse to niti ni tako neobičajno, a ker navadni smrtniki nekaj takega doživimo le redko, smo bili še toliko bolj navdušeni. Vsi glasbeniki zasedbe Dub Syndicate na odru zgledajo zelo suvereno, še posebaj Style Scott, ki ob bobnanju daje občutek, da to počne z najmanjšim naporom, a ob tem vseeno zgleda kot delavec, ki z izjemno točnostjo drži ritmično strukturo celi zasedbi. V šali bi lahko trdili, da je Style Scott bolj točen od ritem mašine, vsaj tako deluje. In za njim ne zaostajajo drugi glasbeniki, vsi so dajali občutek, da to kar počnejo delajo rutinsko, a z veliko mero občutka.

Koncert skupine Dub Syndicate je večino občinstva do dobra potegnil vase, kljub temu, da nimajo vokalista. Tega so nadomestili z dobro odmerjeno dozo vokalnih semplov, ki so se vsake toliko časa z veliko mero ubčutka umeščali v bogato kompozicijo posameznih komadov. Kar je še posebej izstopalo, je to, da so bile stvari na mestu: echo in reverb strukture, prelivajoči se atmosferični zvoki in močno zasnovana ter udarna ritmična podlaga... vse to je zazvenelo kot magična celota, kjer se vse prepleta in z veliko mero občutka drži nivo te simbioze. V celoti lahko za koncert rečemo, da je bilo vse tako kot mora bit. Koncert se je zaključil z dolgim bisom in podrobno predstavitvijo vseh posamznikov. Vsekakor smo lahko opazili, da se je tudi bend počutil zelo dobro v objemu Gala hale.

Dub Syndicate so zbranemu občinstvu pripravili koncert za katerega lahko rečemo, da je bolj izjema kot pravilo. Ponovno so dokazali, da zagotavljajo izjemno dubovsko izkušnjo kjer se stara šola meša z novo in kjer se brišejo meje med generacijami. Njihova glasba s tem postaja brezčasna, hkrati pa stoji na trdnih temeljih, ki se bodo še dolgo držali pokonci. Ob koncu koncerta se je Style Scott na dolgo poslovil in ob tem dejal, da se bodo vrnili v Ljubljano. Močno upamo da se bo to spet zgodilo, saj je jasno, da gre za izredno kvalitetno druščino glsbenikov, ki že danes velajo za legende in to vsakič ponovno dokažejo. To se je zgodilo tudi ta ponedeljek v Gala hali na Metelkovi.

Na koncertu je izjemno užival Saša Serban.


Komentarji
komentiraj >>