Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Rekreacija in Izpovedi nekega cineasta (649 bralcev)
Četrtek, 17. 11. 2011
BorP... otvoritev fotografske razstave Uroša Abrama ...
... video performans Nevena Korde ...
... zaključek natečaja Show me you dreams ...
Ob 19. uri lahko obiščete galerijo Fotografija in prisostvujete odprtju razstave fotografa Uroša Abrama. Razstava z naslovom "Rekreacija" v ospredje na nekonvencionalen način postavlja človeško telo. Več nam je povedal avtor:


Uroša Abrama smo povprašali tudi o njegovem ustvarjalnem postopku:

Ob 20. uri lahko na Komenskega 18 obiščete video performans in ambient "KDOxx / Izpovedi nekega videasta" multimedijskega umetnika Nevena Korde. Tokratni performans, "ki z mnoštvom preobrazb v polju avtopoetike provocira, simulira, dekonstruira in parodira sodobno identiteto," izhaja iz navidez preprostega vprašanja, »Kaj je video?«. Podrobneje je o svojem projektu spregovoril Neven Korda:

Nocoj bo potekala tudi predstavitev del in razglasitev rezultatov mednarodnega študentskega natečaja "Show me your dreams", ki ga je v okviru znanstvene konference "A.L.I.C.E." razpisala Visoka šola za dizajn v Ljubljani. Po mnenju žirije študentski projekti "izpostavljajo nove kvalitete presenetljivih in čudovitih arhitektur, smelih ekološko luksuznih pokrajin, inovativnih interierjev in socialno vključujočih družbenih procesov." Otvoritev, ki se bo začela ob 20. uri v Slovenskem etnografskem muzeju, bo hkrati tudi zaključni dogodek Meseca oblikovanja 2011.

Vsi ljubitelji filma pa ste lepo vabljeni, da obiščete še kakšno projekcijo počasi iztekajočega se LIFF-a.

Kulturne novice je pripravil Bor.


Komentarji
komentiraj >>