Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Intervju s članom Gibanja za trajnostni razvoj, Andrejem Detelo (1115 bralcev)
Sreda, 23. 11. 2011
MihaV...bilo je govora o Gibanju za trajnostni razvoj, celovitih pogledih na sistem, protestih, samozadostnosti Slovenije, komuniciranju, družbenih inovacijah...

Malikovanje denarja, kot edinega z absolutno močjo urejanja vseh družbenih odnosov, je povzročilo fascinacijo z materialnim standardom in socialnim družbenim statusom. Lažno zaupanje v ustvarjanje visoke gospodarske rasti je povečevalo nerealna pričakovanja ljudi o večnosti udobja, kar je povzročilo, da so ljudje postali nepripravljeni na spremembe in življenje v slabših ekonomskih, socialnih in okoljskih pogojih. Sedaj je jasno tudi največjim dvomljivcem, da so v družbi potrebne trajnostne rešitve.

 

Andrej Detela je pesnik, pisatelj, filozof, ekolog, fizik in mednarodno uveljavljen izumitelj z Inštituta Jožef Štefan. V intervjuju z njim je bilo govora o Gibanju za trajnostni razvoj, celovitih pogledih na sistem, protestih, samozadostnosti Slovenije, komuniciranju, družbenih inovacijah, skratka najbolje, da kar prisluhnemo:


 

Drugi del:

 

 

 

Odgovore na vprašanja iskal MihaV

 

 

 

 


 

 

 

 Komentarji
komentiraj >>

Re: Intervju s članom Gibanja za trajnostni razvoj, Andrejem Detelo
Zoran [23/11/2011]

Zanimiv intervju. Evolucija Zdaj
odgovori >>