Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Drivin'n'Cryin' (1039 bralcev)
Sreda, 30. 11. 2011
outlawTokrat v oddaji južnjaški rock zasedbe Drivin 'n' Cryin' iz Atlante ...
drivinncryin.com
1. CD drivin'n'cryin', 1 DETROIT CITY (oni) drivin' and cryin' 4.34
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Detroit City, uvodna pesem z albuma The Great American Bubble Factory skupine Drivin' and Cryin' iz leta 2009. Pesem je kajpak govorila o rodnem kraju The Stooges in podobnih, ki jih omenjajo tudi v besedilu. Naslednja pesem z albuma The Great American Bubble Factory skupine Drivin' and Cryin' ima naslov (Whatever Happened To) The Great American Bubble Factory
2. Isti CD, 2 (oni) (WHATEVER HAPPENED TO) THE GREAT AMERICAN BUBBLE FACTORY drivin' and cryin' 3.33
Nocoj izpolnjujemo še en dolg, namreč zaključujemo z lestvico petdesetih najljubših plošč za leto 2009 bralcev spletne revije No Depression, s katero se ukvarjamo zadnji dve leti. Skupina Drivin' and Cryin' je bila s ploščo The Great American Bubble Factory tam na devetindvajsetem mestu. S tiste lestvice nam je ostala le Amanda Shires, ki je bila s svojo takratno ploščo West Cross Timbers na sedeminštiridesetem mestu. Z njo se bomo ukvarjali v decembru.
Album The Great American Bubble Factory predstavlja vrnitev zasedbe Drivin' and Cryin', saj so pred tem davnega 1999. leta objavili koncertno ploščo, nato pa o njih ni bilo več slišati. Vodilna oseba zasedbe, pevec, kitarist in glavni pisec pesmi Kevn Kinney se je medtem ukvarjal z objavljanjem samostojnih plošč. Seveda se mu bomo nekoč temeljiteje posvetili. Nato so se leta 2009 vrnili s pričujočim albumom, s katerega sedaj poslušajmo še izvrstno pesem I See Georgia.
3. Isti CD, 3 (oni) I SEE GEORGIA drivin' and cryin' 6.02
Vse skupaj se je začelo 1986. leta v Atlanti, ko so se zbrali Kevn Kinney, basist Tim Nielsen in bobnar Paul Lenz. 1986. leta so objavili prvi album z naslovom Scarred But Smarter, v katerega nas uvaja istoimenska pesem Prestrašen a pametnejši.
4. Isti CD, 4 (oni) SCARRED BUT SMARTER drivin' and cryin' 2.34
Obetaven prvenec zasedbe Drivin' and Cryin' z naslovom Scarred But Smarter iz 1986. leta. Poslušajmo naslednjo pesem, Another Scarlet Butterfly.
5. Isti CD, 5 (oni) ANOTHER SCARLET BUTTERFLY drivin' and cryin' 2.56
1987. leta je sledil album z naslovom Whisper Tames The Lion, bobnarja Paula Lenza pa je zamenjal Jeff Sullivan. Tudi zvok pesmi je bil nekoliko drugačen. Recimo bolj countryjaški, kakršna je naslednja pesem z naslovom Catch The Wind.
6. Isti CD, 7 (oni) CATCH THE WIND drivin' and cryin' 4.02
Z albuma Whisper Tames The Lion poslušajmo še eno podobno pesem, Check Your Tears At The Door.
7. Isti CD, 8 (oni) CHECK YOUR TEARS AT THE DOOR drivin' and cryin' 5.08
Seveda si lahko predstavljate, da je zasedba Drivin' and Cryin' delovala v senci sorodne skupine iz istega mesta, R.E.M.. Njihov roadie, kitarist Buren Fowler, je sodeloval na albumu Mystery Road skupine Drivin' and Cryin' iz leta 1989. Poslušajmo pesem Honeysuckle Blue.
8. Isti CD, 9 (oni) HONEYSUCKLE BLUE drivin' and cryin' 4.50
Na albumu Mystery Road skupine Drivin' and Cryin' je sodeloval tudi Peter Buck iz zasedbe REM. S te plošče poslušajmo še eno pesem, Straight To Hell.
9. Isti CD, 10 (oni) STRAIGHT TO HELL drivin' and cryin' 5.36
Do albuma Mystery Road so se pod pesmi podpisovali vsi člani zasedbe, nato pa ločeno. Večinoma seveda Kevn Kinney. 1991. leta so objavili album Fly Me Courageous. Z njega poslušajmo pesem z naslovom For You.
10. Isti CD, 11 (oni) FOR YOU drivin' and cryin' 4.35
Vzporedno z albumom Fly Me Courageous je izšla še mala plošča Build A Fire s štirimi pesmimi, posnetimi v živo.
1993. leta je izšel naslednji album z naslovom Smoke. Uvodna pesem je Back Against The Wall.
11. Isti CD, 12 (oni) BACK AGAINST THE WALL drivin' and cryin' 4.11
Medtem je Kevn Kinney začel objavljati samostojne plošče, ki pa se jim bomo, kot sem že omenil, posvetili ob drugi priliki.
1995. leta je sledila naslednja plošča skupine Drivin' and Cryin' z naslovom Wrapped In Sky, na katerem je spet sodeloval Peter Buck iz skupine REM.
Ena meni najljubših pesmi na albumu Wrapped In Sky je Telling Stories, ki lepo povzema jedro početja Kevna Kinneya.
12. Isti CD, 15 (oni) TELLING STORIES drivin' and cryin' 3.33
V besedilu pesmi Telling Stories je Kevn Kinney našteval tudi ustvarjalce, ki so gotovo vplivali nanj, Patti Smith, Howlin' Wolf in podobni.
Drivin' and Cryin' so album Wrapped In Sky objavili pri velikanki Geffen, vendar jim preboj ni uspel. Tako je naslednja plošča, enostavno imenovana Drivin' and Cryin' in objavljena pri mali neodvisni založbi, že z naslovom namigovala na nov začetek in na vračanje h koreninam. Poslušajmo pesem z naslovom Passing Through, na kateri spet sodeluje tudi Peter Buck.
13. Isti CD, 18 (oni) PASSING THROUGH drivin' and cryin' 5.45
Medtem je zasedbo Drivin' and Cryin' zapustil kitarist Buren Fowler. Sledila je še koncetna plošča The Essential Live Drivin' and Cryin' in leta 2000 še dobra pregledna zbirka The Ultimate Collection. Leta 2003 so objavili še EP, nato pa so se ponovno oglasili leta 2009 z albumom The Great American Bubble Factory.
Nocojšnja oddaja Izven zakona, v kateri smo opravili s še eno staro zadevo, z zasedbo Drivin' and Cryin', se je iztekla. Naslednji teden je prva sreda v decembru, čas za posebno oddajo Moč pesmi, v njej pa pregled dosedanjega početja ustvarjalca Sufjana Stevensa. Milko Poštrak se do takrat poslavljam s še eno pesmijo z albuma The Great American Bubble Factory zasedbe Drivin' and Cryin', This Town.


Komentarji
komentiraj >>