Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF ZAOSTROVANJA NA FF? (964 bralcev)
Torek, 29. 11. 2011
Luka P.... vdor iranskih študentov na britansko veleposlaništvo v Teheranu ...
... opozicijski predsedniški kandidat v Kongu zahteva preklic volitev ...
... Rusi aktivirali radarski protiraketni sistem v Kaliningradu ...
... dekan filofaksa išče pravne možnosti za odstranitev študentov-zasedbenikov ...
... Janša bi bil transparenten, a le pod pogoji ...

V Teheranu je nekaj deset študentov med protibritanskimi protesti vdrlo v britansko veleposlaništvo. Prizori naj bi spominjali na izbruhe jeze proti Zahodu, ki so Teheran preplavili ob islamski revoluciji leta 1979. Jezni študentje so veleposlaništvo označili za britansko vohunsko gnezdo in, preden je iranska policija posredovala, vanj metali kamenje ter zažigalne bombe. Po vdoru v poslopje so med drugim odnesli portret britanske kraljice Elizabete II. in uničili kup tajnih dokumentov. Prav tako so zamenjali britansko zastavo s praporjem, posvečenim šiitskemu svetniku imamu Huseinu iz 7. stoletja. Nekaj ur po vdoru naj bi od 100 do 300 protestnikov vdrlo v še eno britansko diplomatsko poslopje na severu Teherana, v katerem prebivajo britanski diplomati in kjer se nahajajo francoska, nemška in britanska šola. Po navedbah iranske državne tiskovne agencije naj bi protestniki zajeli več tujcev. Britansko zunanje ministrstvo je v odzivu na napad izrazilo ogorčenje, incident pa obsodilo kot povsem nesprejemljiv vandalizem.

Eden glavnih opozicijskih predsedniških kandidatov na volitvah v Demokratični republiki Kongo, Vital Kamere, je zahteval, da se volitve, ki so se začele včeraj, zaradi goljufij in nasilja prekličejo. Kamere je prepričan, da so bile številne glasovnice vnaprej označene in da ravno tu tiči razlog, zakaj na mnoga volišča niso pripeljali zadostnega števila glasovnic. Eno izmed takšnih volišč naj bi bilo v prestolnici Kinšasi, kjer je na primer registriranih 1300 volivcev, pripeljali pa naj bi samo 100 glasovnic. Kritike je Kamere naslovil tudi na misijo Združenih narodov v Kongu, katerim očita naklonjenost zdajšnjemu predsedniku Josephu Kabili.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je v ruski eksklavi Kaliningrad ukazal aktivirati radarski sistem, ki je del ruske protiraketne obrambe. Aktivacijo radarja je Medvedjev označil kot odziv na grožnjo, ki jo predstavlja zahodni protiraketni ščit. Dejal je še, da bi lahko bila protiraketna obramba integrirana v skupni protiraketni ščit Rusije in zveze Nato, če bosta strani dosegli dogovor. V isti sapi pa je Medvedjev Zahod posvaril, da bo Rusija, če bo njen signal preslišan, uporabila druge metode zaščite, vključno z namestitvijo bojnih sil ter sodobnih raket zemlja-zemlja z dometom do 500 kilometrov.

Na zasedeni Filozofski fakulteti sta se ravno pričela seminar z naslovom Problematika visokega šolstva v neoliberalnem kapitalizmu in predavanje Delavsko-punkerske univerze z naslovom Financializacija. Več nam bo v javljanju iz filofaksa povedal sodelavec Radia Študent Kuki:Ker so se v javnosti pojavila vprašanja o nakupu trisobnega stanovanja v Komenskega ulici v Ljubljani s strani Janeza Janše, se nanj naslavlja vse več novinarskih vprašanj v zvezi s to temo. Stanovanje je Janša kupil od podjetja Imos, ki je, kot izpostavlja časopis Dnevnik, dobro poslovalo z državo v času mandata vlade Janeza Janše. Predsednik SDS pa je medijem sporočil, da je v prihodnjih dneh pripravljen javnosti pokazati vse pogodbe v zvezi z nakupi nepremičnin, a le pod pogojem, da to naredijo tudi ostali kandidati za mesto premierja. Janša je dejal še, citiramo: „Prinesel bom pogodbe, ampak zahtevam, da je tam tudi gospod Janković in ostali tako imenovani kandidati za mandatarja, ki naj prinesejo pogodbe za 10, 20 let nazaj. Prav tako tudi dokazila za izvor premoženja, nakup kakšnih 13 milijonov evrov v delnicah slovenskih podjetij in ostalega premoženja, ki ga tokrat nobeden ne omenja“, konec citata. Janša je novinarje ob tem pozval, naj imajo iste kriterije za vse, na novinarsko vprašanje, zakaj že danes ne predloži vseh pogodb, pa je Janša odgovoril, da zato, ker je ves dan na terenu in ker poteka predvolilna kampanja za nedeljske volitve.Komentarji
komentiraj >>