Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Meglene kulturne novice (761 bralcev)
Sreda, 30. 11. 2011
BorP... intermedijski performans dua Small but dangers v Kapsuli ...
... otvoritev razstave "Olesenele pokrajine" Dragice Čadež v Bežigrajski galeriji 2 ...

Današnji pregled kulturnega dogajanja začenjamo z najavo predstavitve knjige Neže Zajc »Krogozor slovanske besede - Preizkušnja renesančnega humanizma skozi prerez opusov besedil Primoža Trubarja in Maksima Greka.« Knjiga prinaša sveže razumevanje njunega doprinosa k duhovni zgodovini človeštva pa tudi nekoliko drugačen vpogled v obdobje renesanse. Predstavitev bo potekala v knjigarni Azil s pričetkom ob 17. uri.

Ob 19. uri lahko v Bežigrajski galeriji 2 prisostvujete otvoritvi kiparske razstave Dragice Čadež. Za razstavo z naslovom »Olesenela pokrajina« je značilen princip nizanja posameznih elementov, njihovo sestavljanje v module in sklope, ki tvorijo piramidaste talne kipe ali trikotniške kompozicije, s tem pa ustvarjajo videz gorate pokrajine.

Prav tako ob 19. uri se lahko tudi spustite v Podhod Ajdovščina in si v Kapsuli ogledate intermedijski performans umetniškega dua »Small but dangers,« ki ga sestavljata Mateja Rojc in Simon Hudolin – Salči. »Small but dangers« v ospredje postavlja pojem podobe in raznolike manifestacije, ki jih lahko privzame podoba pod plaščem ene same realnosti, medtem ko igra transvestitsko vlogo na odru virtualnih in analognih resničnosti. V tokratnem performansu, na katerem bo gost tudi Marko Brecelj, bodo raziskovali razmerja med podobo in resnico.

»V četrtek ob šestih« je naslov romana Lucije Stepančič, ki na ironičen in sarkastičen način pripoveduje zgodbo Katarine, falirane študentke, in Davorja, ki je, ne da bi za to vedel, HIV pozitiven. V Kavarni SEM se bo s pričetkom ob 20. uri začel pogovor, na katerem bodo avtorica romana, profesorica socialne psihologije na FDV dr. Mirjana Ule in aktivist Mitja Blažic poiskali odgovore na vprašanje o tem, zakaj HIV/aids ni zgolj stvar mladih. Dogodku, ki ga organizirata Legebitra in Študentska založba, bo sledila predstavitev knjige.

Ob 20. uri si bo v Galeriji Škuc v okviru razstave NSK Folk Art ponovno mogoče ogledati film »Prerokbe ognja« v režiji Michaela Bensona. Na svoj račun pa boste prišli tudi ljubitelji poezije, saj se bo ob 20. uri in 30 minut v klubu Gromka na Metelkovi začel pesniški večer LUD Literatura »Napisat izpovedno pesem je ništrc.« Na njem bodo nastopili Anja Golob, Barbara Korun in Peter Semolič. Prav tako lahko še vedno obiščete simpozij ob 90. obletnici rojstva Dušana Pirjevca. Od 16. ure dalje se bo na Filozofski fakulteti pod moderatorstvom Janeza Vrečka razpravljalo o Pirjevcu in zgodovini. Vabljeni pa ste tudi v Slovensko kinoteko na Festival gejevskega in lezbičnega filma, ki danes na ogled ponuja tri filmske projekcije.

Kulturne novice je pripravil Bor.


Komentarji
komentiraj >>