Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Letnik 5, številka 6 (934 bralcev)
Ponedeljek, 5. 12. 2011
LanNovi povolilni časi zahtevajo novo strategijo razvoja Slovenije, ki bo nosila datum trajanja tja do leta 2020. Vlada v osnutku dokumenta pametno ugotavlja, da v Sloveniji ostaja potencial za srednjeročno gospodarsko rast skromen, kar je posledica predvsem domačih dejavnikov.

NEURADNI LIST
Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Novi povolilni časi zahtevajo novo strategijo razvoja Slovenije, ki bo nosila datum trajanja tja do leta 2020. Vlada v osnutku dokumenta pametno ugotavlja, da v Sloveniji ostaja potencial za srednjeročno gospodarsko rast skromen, kar je posledica predvsem domačih dejavnikov. Če splošni krizi prištejemo še globalizacijske izzive in pasti svetovne finančne krize, ki so v mnogih državah povzročile velik upad gospodarske rasti in zaposlenosti ter pokazale na neučinkovitosti obsežnih finančnih sredstev, namenjenih za reševanje njenih posledic, so se Evropska komisija in vlade držav članic Evropske unije zavedle dejstva, da je za ohranitev trdnosti evrogospodarstev treba ohraniti zdravo jedro, ki ga predstavlja … industrija??

Industrijski sektorji lahko svoj konkurenčni položaj, tako pravi vlada, izboljšajo ob intenzivni uporabi informacijskih in komunikacijskih tehnologij. Tudi kulturne in kreativne industrije, kot so oblikovanje, arhitektura ali oglaševanje, imajo pomembno vlogo pri izboljšanju konkurenčnosti, enako velja za storitve logistike, saj si brez učinkovite logistike praktično ne moremo predstavljati, da bi industrija sploh lahko uspešno delovala. Vlada ob koncu uvoda dodaja, da sama ne more izbrati zmagovalcev, lahko jih le »pomaga« izbrati, ustvariti. Determinira pa jih trg. Največja dodana vrednost vlade je, da pusti poražencem umreti, da se zaključi stopnja umiranja podjetja ter da vzpostavi pozitivne odnose med njo in zasebnim sektorjem.

In še zanimivost: vlada se pri pripravi strategije razvoja do leta 2020 naslanja tudi na ugotovitve mednarodnega think-tanka Bruegel s sedežem v Bruslju. Do pred kratkim mu je načeloval Mario Monti, tisti italijanski premier, ki prav danes državljankam in državljanom na dušo polaga, kje vse bo treba zategniti pas.

Investicijska: Patrick Vlačič naj bi s koroškim deželnim glavarjem Gerhardom Dörflerjem v kratkem podpisal pismo o nameri za izgradnjo druge cevi karavanškega predora.

Neuradni list Radia Študent, letnik 5, številko 6 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.Komentarji
komentiraj >>