Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Še malo zasedbe… (859 bralcev)
Sreda, 7. 12. 2011
Francii...ob obtednici zasedbe Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani...


Danes mineva natanko 14 dni, ko so bile izrečene te besede, potem pa se je začela dogajati zasedba.

Kdo dela zasedbo? Na to vprašanje je odgovarjal vršilec dolžnosti ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Igor Lukšič:


Na tem mestu je morebiti čas, da prisluhnemo nekaterim bolj ter drugim manj aufbiksarskim študentom, ki tavajo pa hodnikih bolj ali manj osvobojenih fakultet. Sicer pa nam je tako ali tako vseeno, kot je dejal nekdo od anketiranih študentov...

 

Kaj pa o nizki udeležbi oz. tovrstnem mnenju, ki smo ga slišali zgoraj, menijo udeleženci zasedbe? Prisluhnimo Primožu Krašovcu?


Vendar tendenca širjenja, kljub mnenjem, takšnim in drugačnim, ostaja. Skupščine se širijo po oddelkih Filozofske fakultete, dogaja se na Fakulteti za socialno delo ter Pedagoški fakulteti. Ob praznovanju petdesetletnice pa je kriza srednjih letih zajela tudi Fakulteto za družbene vede. Več o tem Andrej Kurnik:

Za konec pa se vrnimo na začetek. Kaj je bilo povedano preden se je zgodila zasedba? Torej k našemu osnovnemu vprašanju... Kaj pa univerza oz. v tem primeru fakulteta in nje zasedba?


Zasedala sta predvsem Jerneja in Goran, na grmado pa je zmetal in zažgal Franci.

 Komentarji
komentiraj >>