Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sufjan Stevens (1293 bralcev)
Sreda, 14. 12. 2011
outlawTokrat v oddaji poustvarjanje albuma Seven Swans Sufjana Stevensa.
onjoyfulwings.bandcamp.com/album/seven-swans-reimagined
1. CD, 1 (stevens) ALL THE TREES OF THE FIELD WILL CLAP THEIR HANDS bonnie prince billy 5.25
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
All the Trees of the Field Will Clap Their Hands, Vsa drevesa na polju bodo zaploskala, uvodna pesem na albumu Seven Swans ameriškega ustvarjalca Sufjana Stevensa iz leta 2004, tokrat v izvedbi Bonnieja Princa Billyja na zbirki Seven Swans Reimagined, na kateri razni izvajalci poustvarjajo omenjeno delo.
Nocoj bomo poslušali celoten omenjeni album Seven Swans Reimagined, ki ga je marca letos objavila založba Joyful Wings, izkupiček pa je namenjen za sklad Susan G Komen, ki plačuje stroške zdravstvene oskrbe tistim, ki tega niso sposobni. Seveda v Ameriki.
Naslednja pesem je The Dress Looks Nice On You, tokrat jo izvaja zasedba The Gregory Brothers.
2. Isti CD, 2 (stevens) THE DRESS LOOKS NICE ON YOU the gregory brothers 2.20
Tovrstne izdaje, namreč zbirke priredb določenega ustvarjalca, predstavljajo dobro izhodišče za spoznavanje novih ustvarjalcev, ki se navezujejo na dotičnega. S tem torej na lagoden način širimo krog zanimivih, nam prej neznanih izvajalcev. Večina udeleženih na zbirki Seven Swans Reimagined mi prej ni bila znana. Tudi pravkar slišani The Gregory Brothers. Pa tudi naslednji, Derek Webb, ki je takole izvajal pesem In The Devil's Territory.
3. Isti CD, 3 (stevens) IN THE DEVIL'S TERRITORY derek webb 4.25
Album Seven Swans Sufjana Stevensa je zgrajen na citatih iz Svetega pisma. Že naslov albuma je poln tovrstnih povezav in pomenov, od številke sedem dalje. Sedem labodov se nanaša na dvanajst dni Božiča in na sedem daril Svetega duha. Pravkar slišana pesem In The Devil's Territory, na Hudičevem terenu, pa bi se naj navezovala na pesem Long, Long, Long, v kateri je George Harrison našel Boga.
Naslednja pesem je To Be Alone With You, tokrat jo izvaja Joshua James.
4. Isti CD, 4 (stevens) TO BE ALONE WITH YOU joshua james 3.32
Prejšnji teden smo v oddaji Moč pesmi povzemali dosedanje delo Sufjana Stevensa. Takrat smo z albuma Seven Swans poslušali pesem Sister v njegovi izvedbi. Nocoj jo bomo z albuma Seven Swans Reimagined slišali v izvedbi zasedbe Unwed Sailor.
5. Isti CD, 5 (stevens) SISTER unwed sailor 6.06
Naslednjo pesem z albuma Seven Swans Sufjana Stevensa z naslovom Size Too Small so si na albumu Seven Swans Reimagined takole ponovno zamislili člani zasedbe Wakey! Wakey!
6. Isti CD, 6 (stevens) SIZE TOO SMALL wakey! wakey! 3.36
Nekaterim od ustvarjalcev, ki jih nocoj prvič poslušamo, vsaj v oddaji Izven zakona, se bomo verjetno v prihodnosti podrobneje posvetili, vendar moram še temeljito preveriti njihove lastne plošče.
Naslednja pesem je We Won't Need Legs To Stand, njen naslov, Ne bomo potrebovali nog, pa se nanaša na naša telesa v nebesih, ko »bomo mrtvi in bomo imeli krila in ne bomo potrebovali nog«. Na albumu Seven Swans Reimagined to pesem izvaja Elin K. Smith.
7. Isti CD, 7 (stevens) WE WON'T NEED LEGS TO STAND elin k. smith 3.34
Zaradi pomanjkanja časa bomo dve pesmi z albuma Seven Swans Reimagined preskočili in nadaljujemo z deveto, He Woke Me Up Again, ki jo tokrat izvaja zasedba Half-Handed Cloud.
8. Isti CD, 9 (stevens) HE WOKE ME UP AGAIN half-handed cloud 1.52
He Woke Me Up Again, Ponovno me je zbudil, se nanaša na navedek iz Svetega pisma, ko Bog kliče Samuela.
Naslednja pesem je naslovna, Seven Swans, tokrat jo poustvarja Carl Hauck.
9. Isti CD, 10 (stevens) SEVEN SWANS carl hauck 5.27
Izvirni album Seven Swans Sufjana Stevensa se zaključuje s pesmijo The Transfiguration. Na albumu Seven Swans Reimagined to pesem slišimo v izvedbi zasedbe David Crowder Band.
10. Isti CD, 11 (stevens) THE TRANSFIGURATION david crowder band 5.27
Tri pesmi na zbirki Seven Swans Reimagined so dodane. Dve, I Went Dancing with My Sister in Waste of What Your Kids Won't Have z male plošče Šel sem plesat s svojo sestro, tretja, Borderline, pa z male plošče The Dress Looks Nice On You Sufjana Stevensa. I Went Dancing with My Sister takole izvaja Jason Harrod.
11. Isti CD, 12 (stevens) I WENT DANCING WITH MY SISTER jason harrod 4.42
I Went Dancing With My Sister v odlični izvedbi Jasona Harroda. Tu je še druga pesem s te male plošče Sufjana Stevensa, Waste Of What Your Kids Won't Have, tokrat v izvedbi Shanon Stephens in Gregoryja Paula.
12. Isti CD, 13 (stevens) WASTE OF WHAT YOUR KIDS WON'T HAVE shanon stephens with gregory paul 5.02
Nocoj smo poslušali poustvarjanje albuma Seven Swans Sufjana Stevensa z naslovom Seven Swans Reimagined. Naslednji teden bomo obhajali rojstni dan Franka Zappe z izborom s plošč z njegovo glasbo, ki so izšle letos. Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam s pesmijo Borderline v izvedbi zasedbe Inlets.
13. Isti CD, 14 (stevens) BORDERLINE inlets 2.49


Komentarji
komentiraj >>

Re: Sufjan Stevens!!!
miro [12/12/2011]

se ze veselim. lp.
odgovori >>