Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Cirkulacijske kulturne novice (1282 bralcev)
Torek, 13. 12. 2011
BorP... predstavitev kibernetskih struktur Stefana Doepnerja in Boruta Savskega v tovarni Rog ...
... predavanje Elisabeth Zimmermann v sklopu razstave Radio Arts Space ...
... Večer intermedijskih umetnosti v Trubarjevi hiši literature ...
Današnji pregled kulturnega dogajanja začenjamo z najavo predstavitve robotov oziroma kibernetskih struktur Stefana Doepnerja in Boruta Savskega. Stefan Doepner bo predstavil delo v razvoju »noiseBot«. S tem delom umetnik nadaljuje svoje večletno raziskovanje in ustvarjanje različnih možnosti dinamičnega predvajanja zvoka. Tokrat je v sodelovanju z umetnikom in inženirjem Larsom Vaupelom ustvaril avtonomno robotsko zvočno platformo. S premikanjem v prostoru in sebi lastnim programiranim vedenjem je »noiseBot« zvočni akter, ki ustvarja dinamični zvočni prostor. Govora pa bo tudi o njegovih prihodnjih aplikacijah v gledališču in plesu.

Borut Savski pa bo predstavil svojo tretjo »prenapeto strukturo« Drevo spoznanja. Več nam je povedal njen avtor:


Predstavitev, s pričetkom ob 20. uri, bo potekala v ogrevanih prostorih Cirkulacije 2 v tovarni Rog.

Ob 18. uri se bo v sklopu razstave »Radio Arts Space« v galeriji ŠKUC začelo predavanje Elisabeth Zimmermann. V njem bo na kratko predstavila desetletno zgodovino »Kunstradia«, ki deklarira nekatere izmed terenskih prenosov v etru in na spletu za razstavne prostore mednarodne radijske umetnosti. Ob 20. uri pa bodo povabljeni umetniki v živo preko aplikacije »Skype« predvajali svoja zvočna dela v studio radioCona, kjer jih bo Brane Zorman v naključnem vrstnem redu prepletal v sedemminutnih intervalih. Dogodek lahko poslušate na frekvenci 88,8 MHz ali preko spleta na www.radioCona.si.

V Trubarjevi hiši literature pa se bo ob 19. uri pričel Večer intermedijskih umetnosti, na katerem bo nastopil portugalski spletni umetnik André Gonçalves-Feltro. Nastop bo nosil naslov »Displaced Acts of (Un)Related Causality«, gost pa bo predstavil svoje delo, v katerem uporablja analogne sintetizatorje in druge elektronske pripomočke za ustvarjanje performansov. Organizatorji zagotavljajo, da se zdi mrzel ljubljanski večer, zavit v meglo, več kot primeren ambient tovrstnih zvočnih vsebin.

Kulturne novice je pripravil Bor.


Komentarji
komentiraj >>