Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
MARTIN DELIUS (1835 bralcev)
Sobota, 10. 12. 2011
Luka T.Martin Delius je 27-letni študent fizike, ki je bil na listi Piratske stranke pred dvema mesecema izvoljen v berlinski mestni parlament. Govorili smo o metamorfozi, s katero se njegova opozicijska stranka prilagaja diskurzu parlamentarne politike, crowdsourcingu, s katerim odkrivajo politični angažma svoje volilne baze in razvoju koncepta 'liquid democracy'.

Martin Delius je 27-letni študent fizike, ki je bil na listi Piratske stranke pred dvema mesecema izvoljen v berlinski mestni parlament. Ujeli smo ga v berlinskem klubu C-Base, kjer se zbirajo lokalni haktivisti, geeki, gejmerji in genialci odraščajoče generacije. Govorili smo o metamorfozi, s katero se njegova opozicijska stranka prilagaja diskurzu parlamentarne politike, crowdsourcingu, s katerim odkrivajo politični angažma svoje volilne baze in razvoju koncepta 'liquid democracy' – neke vrste srednji poti med neposredno demokracijo in predstavniškim sistemom. Izjemno zaposleni poslanci te mlade stranke so namreč postali pionirji teoretizacije in praktikalizacije čustev, ki jih na eni strani izraža gibanje Occupy ter moči idej, ki se po drugi strani netijo med simpatizerji gibanja Anonymous.

Intervju je opravil Luka TetičkovičKomentarji
komentiraj >>