Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Frank Zappa (1182 bralcev)
Sreda, 21. 12. 2011
outlawTokrat v oddaji praznujemo rojstni dan Franka Zappe ...
zappa.com
1. CD zappa, 1 (mayfield,butler) I JUST CAN'T WORK NO LONGER the persuations 2.32
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
I Just Can't Work No Longer, Ne morem več delati, pesem Curtisa Mayfielda v izvedbi vokalne zasedbe The Persuations, ki nas uvaja v koncertni album Franka Zappe z naslovom Carnegie Hall, ki je izšel pred kratkim.
Naslednja izvedba vokalne zasedbe The Persuations je Buffalo Soldier, ne pesem Boba Marleya z enakim naslovom, vendar o podobni tematiki, o temnopoltih Afro-Američanih, ki so se borili na strani zavojevalcev, ki so jemali zemljo staroselcem, ti, torej t.i. Indijanci, pa so se jim upirali. Zaradi njim nenavadnega videza so pripadniki skupnosti Čejenov te temnopolte vojake poimenovali buffalo soldiers. Pravzaprav so jim rekli divji bufalo. Pesem najdemo tudi na plošči Street Corner Symphony skupine The Persuations.
2. Isti CD, 2 (barnes,annlewis,annsmith) BUFFALO SOLDIER the persuations 4.00
Buffalo Soldier, pesem o protislovjih in nenavadnih dogajanjih v Ameriki v devetnajstem stoletju, ko so se v vojski na strani belopoltih zavojevalcev proti staroselcem borili tudi temnopolti, ki so jih ti isti zavojevalci pred tem imeli za sužnje… Slišali smo jo v izvedbi vokalne skupine The Persuations v uvodu koncertne plošče Carnegie Hall, ki prinaša koncertne nastope Franka Zappe v omenjeni dvorani 11. oktobra 1971. leta. Frank Zappa bi danes praznoval enainsedemdeseti rojstni dan, vendar ni dočakal niti triinpetdesetega, saj je umrl 4. decembra 1993. leta.
Poslušajmo njegovo skladbo Pound for a Brown z nastopa v dvorani Carnegie Hall.
3. Isti CD, 3 (oni) POUND FOR A BROWN frank zappa 6.03
Frank Zappa je že za časa življenja, ko je izvedel za raka na prostati, začel pripravljati svojo glasbeno zapuščino, katere del je izšel in še izhaja po njegovi smrti. Najprej niz You Can't Do That On Stage Anymore s koncertnimi posnetki, nato pa je v naslednjih letih izšla še cela vrsta raznih zbirk prej neobjavljenih studijskih in koncertnih posnetkov, samo v zadnjem letu tri. Najprej lani tista s posnetki z nastopa v dvorani Hammersmith Odeon, nato Feeding The Monkies At Ma Maison, novembra letos pa še pričujoča Carnegie Hall, enaindevetdeseta uradna izdaja glasbe Franka Zappe doslej. Z nje poslušajmo še en instrumentalni posnetek, del razprostranjene skladbe Billy The Mountain, tisti del, v katerem so si Frank Zappa in člani zasedbe privoščili solistične prispevke in ima podnaslov Carnegie Solos.
4. Isti CD, 4 (oni) BILLY THE MOUNTAIN (CARNEGIE SOLOS) frank zappa 13.00
11. maja letos je izšel EP s posnetkom izvedbe skladbe Penguine In Bondage v izvedbi Franka Zappe in Mothers of Invention. Uradno je izšel na materinski dan, seveda z aluzijo na ime zasedbe Mothers of Invention in s polnim naslovom The Little Known History of the Mothers of Invention: To The Best of Mothers. Posnetek je z nastopa 10. maja 1974. leta v Auditorium Theatru v Chicagu. Poslušajmo šestindvajsetminutno izvedbo skladbe Penguine In Bondage.
5. Isti CD, 5 (oni) PENGUINE IN BONDAGE frank zappa 26.00
Nocoj smo obhajali rojstni dan Franka Zappe. Mimogrede, 17. decembra lani je Don Vliet alias Captain Beefheart izgubil boj z napredujočo multiplo sklerozo. Na njegov rojstni dan 15. januarja 2012 bo izšla razširjena različica njegove plošče Bat Chain Puller.
Naslednji teden v oddaji Izven zakona, zadnji v letu 2011, še zadnja ustvarjalka z notorične lestvice petdesetih najljubših plošč bralcev spletne glasbene revije No Depression za davno leto 2009, Amanda Shires. Naslednje leto se bomo lahko posvetili lestvici za leto 2010, nato za iztekajoče se leto 2011.
Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam s še enim posnetkom Franka Zappe, z delom skladbe Watermelon in Easter Hay, imenovanim Prequel, z lani izdane koncertne plošče Hammersmith Odeon s posnetki z nastopov Franka Zappe v omenjeni dvorani v januarju in februarju 1978. leta, v času priprav na izdajo plošče Sheik Yerbouti. Posnetek je z nastopa 27. januarja 1978. leta. Lep pozdrav!
6. Isti CD, 6 (oni) WATERMELON IN EASTER HAY (PREQUEL) frank zappa 3.55


Komentarji
komentiraj >>

Re: Frank Zappa!!!
ninah [21/12/2011]

Zakon :)
odgovori >>