Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Amanda Shires (1035 bralcev)
Sreda, 28. 12. 2011
outlawTokrat v oddaji poslušamo ameriško pevko in violinistko Amando Shires ...
amandashires.net
1. CD amanda shires, 1 (ona) SWIMMER amanda shires 3.33
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Swimmer, uvodna pesem z novega, letos maja objavljenega albuma Carrying Lightning ameriške ustvarjalke Amande Shires. Tole pesem smo slišali v izvedbi s snemanj v studiju Daytrotter, 15. aprila letos. Del besedila te pesmi je tudi dal naslov plošči Carrying Lightning. Naslednja pesem z nje je Ghost Bird.
2. Isti CD, 2 (ona) GHOST BIRD amanda shires 3.47
Ghost Bird, pesem z albuma Carrying Lightning ameriške ustvarjalke Amande Shires in njenega dolgoletnega sodelavca Roda Pickotta. Nocoj bomo opravili s še zadnjo od plošč s seznama petdesetih najljubših albumov za leto 2009 bralcev spletne glasbene revije No Depression. Tam je bil album West Coast Timbers, ki ga je Amanda Shires izdala leta 2009, na sedeminštiridesetem mestu. Z njega poslušajmo pesem I Kept Watch Like Doves, vendar ne v izvedbi s plošče, temveč v različici, ki jo je Amanda Shires posnela 15. aprila letos v studiju Daytrotter. I Kept Watch Like Doves.
3. Isti CD, 3 (ona) I KEPT WATCH LIKE DOVES amanda shires 2.43
Amanda Shires je ustvarjalka, pevka in violinistka. Stara je trideset let. Sodelovala je z raznimi zasedbami, med drugimi z nam dobro znano skupino Jasona Isbella, 400 Unit. Predvsem pa sodeluje z Rodom Pickottom, še enim ameriškim ustvarjalcem. Pickott, ki je svoj prvi album objavil leta 2001, je januarja 2009 objavil skupni album z Amando Shires, Sew Your Heart With Wires. Z njega poslušajmo uvodno pesem z naslovom Mercury.
4. Isti CD, 4 (onadva) MERCURY rod puickott & amanda shires 4.00
Sew Your Heart With Wires, skupna plošča Roda Pickotta in Amande Shires iz začetka leta 2009.
Naslednja pesem ima naslov Drive That Devil Out.
5. Isti CD, 5 (onadva ) DRIVE THAT DEVIL OUT rod puickott & amanda shires 2.59
Amanda Shires z violino in Rod Pickott z akustično kitaro na skupnem albumu Sew Your Heart With Wires iz leta 2009. Tu je pesem z naslovom Salida.
6. Isti CD, 6 (onadva) SALIDA rod puickott & amanda shires 2.47
Salida, še ena izvrstna pesem z albuma Sew Your Heart With Wires, skupne plošče Roda Pickotta in Amande Shires iz leta 2009. Z nje poslušajmo še dve pesmi. Prva ima naslov Mean Little Girl (Ruby).
7. Isti CD, 7 (onadva) MEAN LITTLE GIRL (RUBY) rod pickott & amanda shires 3.57
Od albuma Sew Your Heart With Wires, skupne plošče Roda Pickotta in Amande Shires, se bomo poslovili s pesmijo When You Get Your Story Told.
8. Isti CD, 8 (onadva) WHEN YOU GET YOUR STORY TOLD rod pickott & amanda shires 3.25
Amanda Shires je leta 2005 objavila pretežno instrumentalno ploščo z naslovom Being Brave, za katero se nisem potrudil, da bi jo dobil v roke. Leta 2009 je sledila omenjana West Coast Timbers. Z nje poslušajmo pesem z naslovom Unwanted Things.
9. Isti CD, 9 (ona) UNWANTED THINGS amanda shires 2.44
Z albuma West Coast Timbers Amande Shires poslušajmo še pesem Days In Blankets.
10. Isti CD, 10 (ona) DAYS IN BLANKETS amanda shires 3.50
Maja letos je Amanda Shires objavila svojo najbolj zrelo in dorečeno ploščo Carrying Lightning. Z nje poslušajmo izvrstno pesem She Let Go Of Her Kite.
11. Isti CD, 11 (ona) SHE LET GO OF HER KITE amanda shires 3.48
Ena meni najljubših in najbolj spevnih pesmi na albumu Carrying Lightning Amande Shires je naslednja, Detroit Or Buffalo, ki pa ni njeno delo, temveč jo je podpisala Barbara Keith. Najdemo jo na njeni plošči iz 1972. leta. Barbara Keith sedaj s svojim možem Doughom Tibblesom dela v zasedbi Stone Coyotes. Če bo prilika, se bomo Barbari Keith in zasedbi Stone Coyotes v oddaji Izven zakona posvetili enkrat v prihodnje, verjetno v kaki posebni oddaji Moč pesmi. Mi pa sedaj poslušajmo njeno pesem Detroit Or Buffalo v izvedbi Amande Shires na njenem letošnjem albumu Carrying Lightning.
12. Isti CD, 12 (keith) DETROIT OR BUFFALO amanda shires 4.08
Pesem Detroit Or Buffalo Barbare Keith je edina priredba na plošči Carrying Lightning Amande Shires. Lepo opozorilo na mogoče spregledano ustvarjalko iz konca šestdesetih in iz začetka sedemdesetih, ki pa je sedaj spet dejavna. Ostale pesmi na plošči Carrying Lightning so delo Amande Shires. Naslednja je Sloe Gin.
13. Isti CD, 13 (ona) SLOE GIN amanda shires 4.25
Oddaja Izven zakona, zadnja v letu 2011, tudi zadnja, v kateri smo se ukvarjali z lestvico petdesetih najljubših albumov bralcev spletne revije No Depression za leto 2009, se izteka. Z albuma Carrying Lightning Amande Shires poslušajmo še pesem Lovesick I Remain.
14. Isti CD, 14 (ona) LOVESICK I REMAIN amanda shires 3.15
Milko Poštrak Vam želim vesele praznike in srečno novo leto. Slišimo se spet prvo sredo v januarju v posebni oddaji Moč pesmi, kjer se bomo posvetili kanadski ustvarjalki Buffy Saint-Marie. Za slovo še ena pesem z albuma Carrying Lightning Amande Shires, Bees In The Shed.
15. Isti CD, 15 (ona) BEES IN THE SHED amanda shires 4.06


Komentarji
komentiraj >>