Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
POGOVOR Z ANTONOM STRESOM, LJUBLJANSKIM NADŠKOFOM (+VIDEO) (1794 bralcev)
Četrtek, 22. 12. 2011
igorpV četrtkovem pogovornem večernem terminu je bil naš sogovornik ljubljanski nadškof Anton Stres. Formalni opis pogovora bi lahko opisali kot poskus racionalizacije iracionalnega - predvsem na polju svobode govora, sekularizaciji in temeljnih usmeritvah cerkve. Pogovor, ki nediplomatsko razjasni na kakšnih temeljih stoji rimokatoliška cerkev v Sloveniji.

V celoti

V četrtkovem pogovornem večernem terminu je bil naš sogovornik ljubljanski nadškof Anton Stres. Formalni opis pogovra bi lahko opisali kot poskus racionalizacije iracionalnega - predvsem na polju svobode govora, sekularizaciji in temeljnih usmeritvah cerkve. Pogovor, ki nediplomatsko razjasni na kakšnih temeljih stoji rimokatoliška cerkev v Sloveniji.Pogovor je opravil Igor Požar.

 

Video posnetek celotnega pogovora:

PVT: Anton Stres from RTV Študent on Vimeo.

 

 

 

 Komentarji
komentiraj >>

Re: POGOVOR Z ANTONOM STRESOM, LJUBLJANSKIM NADŠKOFOM (+VIDEO)
marthing [13/01/2012]

Dober pogovor.:)
odgovori >>

Re: POGOVOR Z ANTONOM STRESOM, LJUBLJANSKIM NADŠKOFOM
Zoran [07/01/2012]

Zanimiv intervju. Stres se je kar dobro odrezal. Pokazal je tudi določeno mero pragmatičnosti in razgledanosti v svojih pogledih. Pohvala Igorju, da ni šel na nož. Verjetno bi bil pogovor z Rodetom dosti bolj klerofašističen.
odgovori >>

Re: POGOVOR Z ANTONOM STRESOM, LJUBLJANSKIM NADŠKOFOM
gray_TTRS [30/12/2011]

Precej priseben tale skof, pardon, nadskof Stres. Zelo zanimivo ga je bilo poslusat. Zdi se mi pa, da je na trenutke dolocena dejstva malce raztegnil. Npr. rekel, da ze od 12 stoletja dalje, RKC sprejema in se prilagaja svoje poglede na posvetno zivljene. Ne vem, ampak, zdi se mi, da jim prilagajanje v kasnejsih stoletjih ni najbolje uspevala. Primer je Giordano Bruno, Galileio, Kopernik pa seziganje carovnic... pa se kaj bi se naslo..
odgovori >>

  Re: POGOVOR Z ANTONOM STRESOM, LJUBLJANSKIM NADŠKOFOM
  loly [30/12/2011]
  S tem da je od teh naštetih samo Bruno dejansko bil obsojen na smrt ;)
  odgovori >>

   Re: POGOVOR Z ANTONOM STRESOM, LJUBLJANSKIM NADŠKOFOM
   gray_TTRS [30/12/2011]
   hmmm.... ali naj tvoj komentar razumem kot dokaz, da je RKC od odlocitve v 12 stoletju, da bo svoje delovanje bolj prilagodila posvetnemu nacinu videnja sveta, priblizno 300 let kasneje to dejansko uveljavila in je bil Giordano Bruno njihova zadnja zmota v delovanju ?
   odgovori >>