Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
KROFF GROŽENJ (817 bralcev)
Petek, 6. 1. 2012
Luka P.... oglasil se je Fidel Castro ...
... Obama predstavil daljnosežne obrambne/napadalne načrte ...
... kitajska državna tiskovna agencija že opozarja ...
... umrl Danilo Slivnik ...

Po dolgem času se je znova oglasil že skoraj pozabljeni nekdanji kubanski voditelj Fidel Castro. V prispevku z naslovom Pot v prepad, ki so ga objavili državni mediji, je opozoril pred prihajajočim kataklizmičnim prepadom, v katerega drvi svet. Kot je zapisal Fidel, ga predvsem skrbijo številne jedrske konice in klimatske spremembe. Obregnil se je tudi ob tiranijo, ki jo svetu vsiljujejo Združene države Amerike in njihovi zavezniki.

Okoljevarstveno kritiko pa je Fidel usmeril v sporno pridobivanje plina in nafte iz skrilavcev, ki ju pridobivajo s posebnim postopkom uporabe kemikalij in pare. Naftna industrija namreč že več let uporablja omenjeni postopek, ki pa je deležen številnih kritik okoljevarstvenikov in znanstvenikov zaradi negativnih posledic za okolje.

Ameriški predsednik Barack Obama je v enem od redkih nastopov v Pentagonu predstavil daljnosežne obrambne načrte ameriškega obrambnega ministrstva. Kot je dejal Obama, strategija predvsem odgovarja na vprašanje, kakšno vojsko bodo Združene države imele v prihodnosti. Po desetletju vojn v Iraku in Afganistanu in pri pomoči izgradnje držav, kot se je izrazil Obama, z močnim vojaškim pačatom, bodo svojo prisotnost povečali v azijsko-pacifiški regiji. Obama je poudaril, da bo v naslednjih letih število vojakov in marincev zmanjšano za 10 do 15 odstotkov, in da bodo še naprej opuščali dotrajane sisteme iz obdobja hladne vojne, da bodo lahko vlagali predvsem v protiteroristično delovanje, obveščevalne dejavnosti, nadzorovanje in iskanje orožja za množično uničenje. Prisluhnimo krajšemu izseku govora Baracka Obame.Kitajska državna tiskovna agencija, ki sicer že opozarja pred tovrstnim razkazovanjem mišic, pravi, da bi korak predsednika Obame pri povečanju ameriške prisotnosti lahko prišel kot dobrodošla spodbuda za stabilnost in blaginjo v regiji. A istočasno ta medij opozarja, da bi militarizem Združenih držav lahko hitro ustvaril poslabšanje razmer in ogrozil mir.

Po poročanju več slovenskih medijev je umrl novinar in politični analitik Danilo Slivnik. Policiste so popoldne obvestili, da so za Bežigradom našli truplo moškega. Po neuradnih podatkih naj bi bil umrli Slivnik in sicer naj bi šlo za samomor s strelnim orožjem. Ta teden se je njegovo ime pojavljalo v medijih, ker so njegovo nečakinjo Alenko Karner in njenega moža aretirali v Avstriji. Sumijo ju nedovoljene spletne prodaje anaboličnih steroidov.Komentarji
komentiraj >>