Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Girl Singer, Terri Tarantula, The Frictions (1040 bralcev)
Sreda, 11. 1. 2012
outlawTokrat poslušamo dela večih izvajalcev: Girl Singer, Terri Tarantula, The Frictions.

1. CD girl singer, 1 (ona) COMING AROUND girl singer 2.41
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Coming Around, uvodna pesem z albuma Tell Her What She's Won ustvarjalke Carolyn Wennblom, ki sedaj dela pod imenom Girl Singer. Nocoj se bomo še naprej pripravljali na bližnji koncert ameriške skupine s slovenskimi povezavami, The Walkabouts, kjer bo gostja njihova bobnarka Terri Moeller, ki dela pod imenom Terri Tarantula. Terri in Chris Eckman sta med gosti, ki so Carolyn Wennblom pomagali posneti pričujoči album Tell Her What She's Won, s katerim se po več kot desetletju vrača na glasbeno prizorišče. Nekatere in nekateri se mogoče še spomnite njenega prvega in očitno za dolgo edinega albuma Bees To The Honey iz 1995. leta, na katerem so ji pomagali člani zasedbe The Walkabouts in ki smo ga takrat že poslušali v oddaji Izven zakona. Sedaj je nazaj kot Girl Singer, naslednja pesem z njenega albuma Tell Her What She's Won pa je izvrstna One With The Freaks.
2. CD girl singer, 2 (ona) ONE WITH THE FREAKS girl singer 3.23
Carolyn Wennblom je potem, ko je po objavi albuma Bees To The Honey, seveda za nemško založbo ameriške glasbe Glitterhouse, za več kot desetletje izginila z glasbenega prizorišča, delovala v akademskih vodah, a kaj bolj natančnega o njej ne vem. Sedaj se je vrnila, naslednja pesem z albuma Tell Her What She's Won, objavljenega pod imenom Girl Singer, pa je Paper And Glue.
3. CD girl singer, 3 (ona) PAPER AND GLUE girl singer 4.12
4. CD terri tarantula, 2 (ona) GENTLE READER terri tarantula 3.00
Tole je že Terri Moeller alias Terri Tarantula, na svojem lanskem albumu z naslovom Night Of The Leapist. Pesmi je naslov Gentle Reader.
Terri je pred tem, ob bobnanju v zasedbi The Walkabouts, s svojim življenjskim sopotnikom, kitaristom Paulom Austinom, ki se ga spomnimo iz zasedbe Willard Grant Conspiracy, sedaj pa je pridruženi član The Walkabouts, delovala pod imenom Transmissionary Six. Njune plošče smo že razmeroma sproti poslušali. Sedaj je objavila samostojno ploščo, s katere poslušajmo naslednjo pesem, Paraffin Man.
5. CD terri tarantula, 3 (ona) PARRAFIN MAN terri tarantula 2.44
Terri Moeller alias Terri Tarantula je, na predlog Silvija Skoka, posnela svojo različico pesmi Everything Under The Sun domače zasedbe Hic Et Nunc. Poslušajmo jo.
6. CDR terri tarantula, 1 (hicetnunc) EVERYTHING UNDER THE SUN terri tarantula 4.17
7. CD the frictions, 1 (oni) CUT & RUN the frictions 5.36
Tole je bila že uvodna pesem Cut & Run s prihajajočega abluma Halogen Sky zasedbe The Frictions, v kateri sodelujejo Chris Eckman, dva člana zasedbe Hic et Nunc, kitarist Bernard Kogovšek in basist Tomi Popit, bobnar pa je Luka Šalehar. Albumu se bomo podrobneje posvetili enkrat v prihodnosti, nocoj z njega za pokušino le še izvrstna pesem, pravzaprav skladba New Caledonia.
8. CD the frictions, 5 (oni) NEW CALEDONIA the frictions 10.55
9. CD terri tarantula, 6 (ona) WHITE HOT FARFISA terri tarantula 2.38
To je spet Terri Moeller alias Terri Tarantula, ki nas bo v ponedeljek, 16. januarja, v Kinu Šiška uvedla v nastop zasedbe The Walkabouts.
V izteku nocojšnje oddaje Izven zakona poslušajmo še nekaj pesmi Carolyn Wennblom ali Girl Singer z njenega izvrstnega povratniškega albuma Tell Her What She's Won. Prva je Injury Wants An Encore.
10. CD girl singer, 4 (ona) INJURY WANTS AN ENCORE girl singer 3.11
Odlična plošča Tell Her What She's Won Carolyn Wennblom, ki sedaj deluje pod imenom Girl Singer. Naslednji pesmi je naslov You Can't Fail Me Now.
11. CD girl singer, 5 (ona) YOU CAN'T FAIL ME NOW girl singer 3.21
12. CD terri taranula, 7 (wonder) SUPERSTITION terri tarantula 4.58
Takole si je Terri Moeller ali Terri Tarantula zamislila pesem Superstition Stevieja Wonderja. V živo jo bomo slišali v ponedeljek, 16. januarja, pred nastopom The Walkabouts v Kinu Šiška.
Sedaj se poslovimo še od Carolyn Wennblom in njene povratniške plošče Tell Her What She's Won, objavljene pod imenom Girl Singer. Naslednja pesem ima naslov Inside Man.
13. CD girl singer, 6 (ona) INSIDE MAN girl singer 3.03
Naslednji teden se bomo v oddaji Izven zakona pripravljali na še en nastop nekega ameriškega izvajalca v Kinu Šiška. To bo countryjaš Dale Watson.
Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam s še eno pesmijo Carolyn Wennblom alias Girl Singer, So Desperate. Lep pozdrav!
14. CD girl singer, 7 (ona) SO DESPERATE girl singer 2.59Komentarji
komentiraj >>