Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Glasbene novice; od 16. 1. do 20. 1. 2012!!! (884 bralcev)
Četrtek, 19. 1. 2012
Skabina… The Real McKenzies na evropski turneji in v proičakovanju novega albuma, Judas Priest z zbirko The Complete Albums Collection, člani Municipal Waste in Darkest hour osnovali skupen bend, …

... Michael Gira aprila na samostojni evropski turneji; The Decemberists s koncertnim albumom; odšel je italijanski kontrabasist Stefano Scodanibbio, ...
Četrtek, 19. 1. 2012

* Štiri leta jih je veter nosil sem ter tja po svetu, na koncu pa je prevladal zahodnik in se znašel v naslovu njihovega novega albuma, ki bo izšel sedemindvajsetega marca. Kanadski Škoti The Real McKenzies pa se zagotovo dolgo ne bodo pustili nositi samo enemu vetru. Trenutno jih v pričakovanju albuma Westwinds nosi po Evropi, kjer so se enkrat začuda uspeli izogniti tudi obisku pri nas. Preden pa jih je zaneslo v Evropo so se za cel mesec zaprli v studio v kanadski Alberti, kjer so z nagrajenim producentom Stevom Loreejem posneli Westwinds. Ker je bil predhodnik plošče Westwinds, album Shine not burn čisto akustičen, so se tokrat odločili za popolnoma električnega, z zbirko odličnih pesmi, ki povedo, da The Real McKenzies še niso za med staro šaro.Za fene Judas Priest prihaja novo leto malo pozno. Če vam je od decembra ostalo še kaj dinarčkov, si boste štiriindvajsetega januarja morda lahko privoščili nakup novega seta cedejev The Complete Albums Collection, v katerem bo kar sedemnajst studijskih in živih albumov, ki so jih “župniki” posneli v klasični postavi Rob Halford, Glen Tipton, K.K. Downing in Ian Hill. Med vsemi temi albumi bosta tudi čisto na novo remasterizirana prva dva albuma Rocka Rolla in Sad wings of destiny, ki nikoli prej nista bila izdana kot od benda avtorizirana, remasterja in seveda še kup drugih privlačnih dodatkov, ki se takšnim izdajam pritičejo, kot so posebej oblikovani ovitki, knjižica s fotografijami in še kaj.

V obdobju mode superskupin so se odločili eno takih narediti tudi člani Municipal Waste in Darkest hour. Nov bend, ki je izšel iz tega, se imenuje Iron Reagan in že ponuja na posluh svoje prve stvaritve. Prvi demo s štirimi pesmimi je tako že na voljo na internetni strani skupine, prvi koncert pred domačo publiko v Richmondu pa napovedujejo že to nedeljo.

Pripravila sKabina


Ponedeljek, 16. 1. 2012

* Michael Gira se po lanski turneji s Swans vrača na odre s samostojnimi koncerti. Marca se bo odpravil na ameriški del turneje, na kateri bo predvozač Sir Richard Bishop, aprila pa prihaja v Evropo, kjer bo občinstvo - tako kot na lanskih koncertih - ogreval Christoph Hahn, član Swans in Les Hommes Sauvages. Girov repertoar bodo tokrat sestavljale pesmi z njegovih solističnih plošč, med katerimi pa se bo znašla tudi kakšna s skupinskih albumov. Pri založbi Young God Records bo kmalu izšla tudi živa plošča z lanske turneje ponovno združenih Swans.


Portlandska zasedba The Decemberists letošnje leto začenja z objavo koncertnega albuma We All Raise Our Voices to the Air. Dvojni cede oziroma trojni vinil bo zbirka skladb, ki so jih posneli na dvanajstih koncertih v okviru lanske turneje ob izidu albuma The King Is Dead. Izbor komadov pokriva vseh šest studijskih plošč, ki so jih objavili doslej. We All Raise Our Voices to the Air bo izšla 13. marca, v prednaročilu pa bo na voljo v prihodnjih dneh.


Osmega januarja je po daljši bolezni umrl italijanski kontrabasist in skladatelj Stefano Scodanibbio. Leta 1956 rojeni glasbenik velja za inovatorja in enega ključnih akterjev preporoda kontrabasa v osemdesetih in devetdesetih letih. Posebej zanj so med drugim pisali skladatelji Sylvano Bussotti, Fred Frith, Vinko Globokar in Iannis Xenakis. Scodanibbio je poleg tega slovel po sodelovanju z ameriškim minimalistom Terryjem Rileyjem in bil dolga leta sodelavec italijanskega avantgardista Luigija Nona.

Glasbene novice je pripravila Polona Poberžnik.Komentarji
komentiraj >>