Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Dale Watson (1020 bralcev)
Sreda, 18. 1. 2012
outlawTokrat v oddaji k nam prihajajoči Dale Watson ...
theconnextion.com/dalewatson/index.cfm?AC=0
1. CD dale watson, 1 (on) DOWN DOWN DOWN DOWN dale watson 2.37
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Down, Down, Down, Down, uvodna pesem z lanskega albuma The Sun Sessions dobro nam znanega neo-countryjaša Dalea Watsona. Nocoj bomo povzeli dosedanje delo tega ustvarjalca. Naslednja pesem z albuma The Sun Sessions je Jonny At The Door.
2. Isti CD, 2 (on) JONNY AT THE DOOR dale watson 2.20
Jonny At The Door, pesem Dalea Watsona na njegovi plošči The Sun Sessions, ki že z naslovom pove, kje jo je posnel. V legendarnih Sun studijih. Vendar ne gre za pesmi, ki bi bile recimo klasični rock and roll in podobno, temveč so to nove pesmi Dalea Watsona. Je pa res, da jih je posnel v zasedbi, značilni za prve posnetke rock and rolla v petdesetih letih in s posnemanjem zvoka, značilnega za studio. Naslednja pesem z albuma The Sun Sessions, ki ga je Dale Watson objavil septembra 2011, je Drive, Drive, Drive.
3. Isti CD, 3 (on) DRIVE DRIVE DRIVE dale watson 1.49
Verjetno vam je, spoštovane poslušalke in poslušalci našega in vašega Radia Študent jasno, zakaj se Daleu Watsonu posvečamo prav sedaj. Jutri, v četrtek, 19. januarja, bo namreč nastopil v Kinu Šiška. Drugič v Ljubljani. Prvič je igral v Festivalni dvorani 1996. leta, če se prav spomnim. Takrat je imel za sabo dve plošči, prvenec Cheatin' Heart Attack in Blessed Or Damned. Z albuma Cheatin' Heart Attack, ki ga je objavil 1995. leta, poslušajmo kar programsko pesem Nashville Rash, v kateri pravi, da je »preveč countryjaški za country«.
4. Isti CD, 4 (on) NASHVILLE RASH dale watson 2.37
Nashville Rash, pesem Dalea Watsona z njegovega prvenca Cheatin' Heart Attack iz 1995. leta. To ploščo smo takrat v oddaji Izven zakona oziroma v njeni predhodnici Kozmiki že predstavljali, ko smo se pripravljali na takratni nastop Dalea Watsona v Festivalni dvorani. Predstavljali smo tudi album Blessed Or Damned, zato sedaj z njega le dve pesmi. Prva je spet programska, Truckin' Man.
5. Isti CD, 5 (on) TRUCKIN' MAN dale watson 2.49
Dale Watson bo oktobra letos srečal Abrahama. Rodil se je v Alabami, preživel mladost v bližini Houstona in imel Teksas za svojo resnično domačo deželo. Tudi oče in brat sta bila glasbenika in je že v najstniških letih naredil svoje prve posnetke. 1988. leta se je po nasvetu Rosie Flores preselil v Los Angeles, tam pa je igral v hišni skupini v Palomino klubu, kjer so predvajali alter country. 1990. leta je posnel nekaj pesmi za malo ploščo, zatem se je preselil v Nashville, kjer pa ni bil zadovoljen, zato se je nastanil v Austinu v Teksasu. Tam je ustanovil zasedbo The Lone Stars, podpisal za založbo Hightone in 1995. leta objavil omenjeni in zelo hvaljeni prvenec Cheatin' Heart Attack. Tudi naslednja plošča, Blessed Or Damned iz 1996. leta ni bila nič slabša. Z nje poslušajmo še eno označevalno pesem, naslovno Blessed Or Damned.
6. Isti CD, 6 (on) BLESSED OR DAMNED dale watson 4.23
Dale Watson je nadaljeval v tej smeri, torej honky tonk, navezave na zvok bakersfielda, na koreninski rock nad roll in tisto, kar je imel za izvorni country. 1997. leta je objavil tretjo ploščo z naslovom I Hate This Songs, zaključna pesem na njej pa je Hey Driver.
7. Isti CD, 7 (on) HEY DRIVER dale watson 2.50
Tematike pesmi Dalea Watsona so bile značilne za country. Zlomljena srca, pijača, tovornjakarji. Tovornjakarjem je posvetil naslednji album z naslovom The Truckin' Sessions iz 1998. leta.
Leto 2000 je bilo tragično za Dalea Wasona. Njegova zaročenka se je ubila v prometni nesreči, on pa je bil popolnoma obupan. Zapil se je in skoraj umrl zaradi prevelikih odmerkov mamil. Svoji dragi je posvetil album Every Song I Write Is For You. Z njega poslušajmo naslovno pesem Vse pesmi, ki sem jih napisal, so zate.
8. Isti CD, 8 (on) EVERY SONG I WRITE IS FOR YOU dale watson 3.20
V naslednjih letih je bil še vedno izgubljen in je izdajal razne plošče spremenljive kakovosti, od Christmas In Texas do Live In London in One More, Once More. Leta 2004 si je očitno že toliko opomogel, da je objavil boljšo ploščo z naslovom Dreamland, nato pa 2006. leta Whiskey Or God. S slednje poslušajmo naslovno pesem, Viski ali bog.
9. Isti CD, 9 (on) WHISKEY OR GOD dale watson 2.28
Tudi na albumu Whiskey Or God si je Dale Watson še vedno celil rane. Pesmi so polne opazk o pitju in izgubljeni ljubezni. Ob tem pa se porajajo želje, da bi bil spet stari dobri Dale Watson. I Wish I Was Crazy Again.
10. Isti CD, 10 (on) I WISH I WAS CRAZY AGAIN dale watson 3.44
Kljub zametkom ponovnega optimizma je ena od zaključnih pesmi na albumu Whiskey Or God z naslovom Outta Luck, Brez sreče.
11. Isti CD, 11 (on) OUTTA LUCK dale watson 2.23
Aprila 2007 je Dale Watson objavil še eno v nizu tematskih plošč, tokrat posvečeno založbi Little Darlin, ki je postala označevalna za določeno vrsto zvoka. Tako je izdal ploščo z naslovom The Little Darlin Sessions. Z nje poslušajmo priredbo pesmi Johnnyja Paychecka, ki je bil tudi solastnik založbe Little Darlin Records, If I'm Gonna Sink.
12. Isti CD, 12 (on) IF I'M GONNA SINK dale watson 2.54
Sledilo je še par plošč, tudi From The Cradle To The Grave iz leta 2007. Leta 2009 je Dale Watson objavil naslednjo v nizu The Truckin' Sessions. Na njej je tudi pesem Jack's Truck Stop And Cafe, ki jo najdemo tudi na plošči I Hate This Songs.
13. Isti CD, 13 (on) JACK'S TRUCK STOP AND CAFE dale watson 2.35
V zbirko The Truckin' Sessions Volume Two nas uvaja naslednja pesem, Drag 'n' Fly.
14. Isti CD, 14 (on) DRAG 'N' FLY dale watson 3.44
Avgusta 2010 je Dale Watson objavil še eno dobro ploščo, Carryin' On, že s katere naslovom razglaša, da bo vztrajal. Poslušajmo naslovno pesem, Carryin' On This Way.
15. Isti CD, 15 (on) CARRYIN' ON THIS WAY dale watson 3.46
Septembra lani je Dale Watson torej objavil novi album z naslovom The Sun Sessions s štirinajstimi novimi lastnimi pesmimi. Ena od njih je Elbow Grease, Spakle and Pine Sol.
16. Isti CD, 16 (on) ELBOW GREASE, SPAKLE AND PINE SOL dale watson 2.33
Dale Watson se je očitno v zadnjih letih ujel in spet deluje z več zagnanosti in optimizma. Naslednja pesem je My Baby Makes Me Gravy.
17. Isti CD, 17 (on) MY BABY MAKES ME GRAVY dale watson 2.45
Dale Watson bo jutri, v četrtek, nastopil v Kinu Šiška z zasedbo, ki ji reče The Texas Two. Naslednja pesem z albuma The Sun Sessions, ki ga bo gotovo predstavljal tudi jutri, je George O'Dwyer.
18. Isti CD, 18 (on) GEORGE O'DWYER dale watson 2.30
Z albuma The Sun Sessions Dalea Watsona poslušajmo še dve pesmi. Prva je Big Daddy.
19. Isti CD, 19 (on) BIG DADDY dale watson 1.52
Dale Watson z zasedbo The Texas Two jutri v Kinu Šiška, v oddaji Izven zakona pa naslednji teden Susan Tedeschi in Derek Trucks alias Tedeschi Trucks Band. Od Dalea Watsona se do jutri poslavljamo z zaključno pesmijo na albumu The Sun Sessions, Lord, I'm Free.
20. Isti CD, 20 (on) LORD, I'M FREE dale watson 1.38


Komentarji
komentiraj >>