Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Kulturne novice: zvok, slika in performans (549 bralcev)
Sreda, 18. 1. 2012
BorP... odprtje razstave Prostor v sliki - slika v prostoru Žarka Vrezeca ...
... predstavitev zbirke ZVO.ČI.TI so.und.ing ...
... performans Ane Čigon z naslovom Drage dame, hvala ...
Ob 19. uri ste vabljeni v Bežigrajsko galerijo 2, kjer bo potekala otvoritev razstave »Prostor v sliki - slika v prostoru« Žarka Vrezeca. Slikarjevo dolgoletno ustvarjanje zaznamujejo delitve in sestavljanja več slikovnih polj, s čimer njegove slike dosežejo videz tridimenzionalnih objektov.

Ob 20. uri se bo v Kinu Šiški začela predstavitev zbirke ZVO.ČI.TI so.und.ing. Zbirka združuje podcaste o sodobnih slovenskih zvočnih avtorjih, ki se aktivno spogledujejo z raziskovalnim odnosom do glasbe in interakcijo zvoka z drugimi oblikami in področji sodobne umetniške prakse. Pogovarjali smo se z Jasmino Založnik:


Jasmina Založnik je spregovorila tudi o nocojšnjem promocijskem dogodku z nastopi v živo:

V Galeriji Kapelica na Kersnikovi 4 lahko ob 21. uri prisostvujete intermedijskemu performansu Ane Čigon z naslovom »Drage dame, hvala«. Avtorica v performansu v spomin obuja imena številnih umetnic, ki jih sproti zapisuje. Uprizoritev je tehnološko podprta s snemanjem njenega obraza v realnem času, katerega projekcija se postopoma razkriva z naštevanjem imen. Raven aktivnosti zapisovanja pa istočasno dinamično diktira osvetlitev celotnega prizorišča.

Za konec vas spomnimo še na obsežno retrospektivo kultnega nemškega režiserja Rainerja Wernerja Fassbinderja, ki te dni poteka v Slovenski kinoteki.

Kulturne novice je nabiral Bor.


Komentarji
komentiraj >>