Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Eef Barzelay (869 bralcev)
Sreda, 25. 1. 2012
outlawV oddaji poslušamo ameriškega kantavtorja izraelskih korenin Eefa Barzelaya ...
clemsnide.com
1. CD eef, 1 (moeller) SHAKER STAR ee barzelay 6.25
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Shaker Star, izvrstna pesem, s katero je Terri Moeller alias Terri Taranula v ponedeljek, 16. januarja, zaključila svoj nastop na koncertu The Walkabouts. Mimogrede, pesem je Terri Moeller napisala pod vtisom pesmi Death Valley Rain Steva Wynna. Omenja jo tudi v besedilu, kjer pravi: »zaljubimo se v zvok bobnov in kitar in se vozimo okoli ter pojmo pesem Death Valey Rain«.
Pravkar smo pesem Shaker Star slišali v izvedbi ameriškega ustvarjalca Eefa Barzelaya. On je pesmim Terri Moeller in zasedbe Transmissionary Six posvetil lanski mini album Black Tin Rocket, poimenovan po še eni pesmi zasedbe Transmissionary Six. Black Tin Rocket.
2. Isti CD, 2 (t.six ) BLACK TIN ROCKET eef barzelay 3.18
Nocoj se še malo spominjamo izvrstnega nastopa Terri Tarantule in nato The Walkabouts pred desetimi dnevi. Predvsem pa se posvečamo Eefu Barzelayu, na katerega smo postali pozorni prav zaradi omenjenih priredb pesmi Teri Moeller in zasedbe Transmissionary Six na lanskoletnem mini albumu Black Tin Rocket. S tega mini albuma poslušajmo še eno pesem, Flake.
3. Isti CD, 3 (t.six) FLAKE eef barzelay 3.00
Eef Barzelay vodi zasedbo Clem Snide, ki jo bomo temeljiteje predstavili naslednji teden v posebni oddaji Moč pesmi. Nocoj se bomo posvetili njegovim samostojnim albumom. Prvega je objavil februarja 2006 in ima naslov Bitter Honey. Prva pesem z njega je Thanksgiving Waves.
4. Isti CD, 4 (on) THANKSGIVING WAVES eef barzelay 3.55
Čeprav je že zasedba Clem Snide predvsem medij za pesmi Eefa Berzelaya, je očitno ocenil, da nekatere pesmi v okvir zasedbe ne sodijo in da je zanje potrebna samostojna plošča. To je Bitter Honey, ki jo je posnel sam z akustično kitaro in s svojim glasom. Izrazito intimistično zastavljen album. Take so tudi pesmi. Naslednji je naslov Words That Escape Me.
5. Isti CD, 5 (on) WORDS THAT ESCAPE ME eef barzelay 3.29
Izvrsten samostojni album Eefa Barzelaya, Bitter Honey, iz leta 2006. Odlična je tudi naslednja pesem, I Wasn't Really Drunk.
6. Isti CD, 6 (on) I WASN'T REALLY DRUNK eef barzelay 4.18
Z albuma Bitter Honey poslušajmo še eno pesem Eefa Barzelaya, Escape Artist Blues.
7. Isti CD, 7 (on) ESCAPE ARTIST BLUES eef barzelay 3.22
Leta 2007 je Eefa Barzelaya povabil režiser Jeffrey Blitz, ki je snemal film Rocket Science. Všeč mu je bila glasba skupine Clem Snide, ki jo je poslušal, ko je pripravljal scenarij za film. Vprašal je Eefa Barzelaya, če lahko uporabi pesmi skupine v filmu, pa je Eef odvrnil, da se mu zdi bolj smiselno, če napiše nekaj novih pesmi prav za film. Nekaj pa jih je tudi že znanih s prejšnjih plošč zasedbe Clem Snide. Poslušajmo pesem z naslovom Fight Song Melodies.
8. Isti CD, 8 (on ) FIGHT SONG MELODIES eef barzelay 3.33
Na albumu z glasbo iz filma Rocket Science je tudi par pesmi skupine Violent Femmes in ena Guya Klučevška. Mi pa poslušajmo še pesem The Battle Hymn of the Republic, ki jo je napisala Julia Ward Howe na glasbo ali napev Williama Steffa iz pesmi John Brown's Body 1861. leta. Postala je znana ameriška patriotska pesem. Slišali jo bomo seveda v izvedbi Eefa Barzelaya za potrebe filma Rocket Science.
9. Isti CD, 9 (howe,steff) THE BATTLE HYMN OF THE REPUBLIC eef barzelay 4.15
Na albumu z glasbo iz filma Rocket Science je dodanih še par pesmi Eefa Barzelaya, ki niso bile uporabljene v filmu. Ena od njih je The Girls Don't Care, ki jo najdemo tudi na naslednji samostojni plošči Eefa Barzelaya, Lose Big iz leta 2008.
10. Isti CD, 10 (on) THE GIRLS DON'T CARE eef barzelay 3.17
»Ne začenjaj revolucije le zato, ker se dolgočasiš«, je del besedila iz pesmi The Girls Don't Care. Še več zanimivih drobcev besedila govori o tem, česa si naj v pesmih ne bi privoščili, recimo raztegnjenih solov, do nasveta, da ne poslušaj Franka Zappa in podobno.
V tistem času je zasedba Clem Snide tudi formalno prenehala z delom, vendar jo je Eef Barzelay pred dvema letoma spet oživil. Z njegovega albuma Lose Big poslušajmo še dve pesmi. Prva je How Dare They.
11. Isti CD, 11 (on) HOW DARE THEY eef barzelay 3.57
Še zadnja pesem z albuma Lose Big Eefa Barzerlaya za nocoj je True Freedom.
12. Isti CD, 12 (on) TRUE FREEDOM eef barzelay 5.33
Lani je Eef Barzelay objavil še mini album Clem Snide's Journey, na katerem preigrava pesmi skupine Journey, ob tem pa še v uvodu že omenjeno posvetilo Terri Moeller in zasedbi Transmissionary Six, Black Tin Rocket. S slednje poslušajmo pesem Transmission Line.
13. Isti CD, 13 (t.six ) TRANSMISSION LINE eef barzelay 4.08
Naslednji teden je prva sreda v februarju, čas za posebno oddajo Moč pesmi, v njej pa bomo zaokrožili pripoved o Eefu Barzelayu, saj bomo predstavili njegovo delo v zasedbi Clem Snide. Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam s še zadnjo pesmijo z mini albuma Black Tin Rocket, Top Of Your Lungs.
14. Isti CD, 14 (t.six) TOP OF YOUR LUNGS eef barzerlay 3.15


Komentarji
komentiraj >>