Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Glasbene novice; od 23.1. do 27. 1. 2012!!! (1168 bralcev)
Petek, 27. 1. 2012
jizah… Cypress Hill sodelujejo z Ruskom na prihajajočem EP-ju, člana Broken Social Scene in član The Stills ustvarili nov bend – Eight and a Half, Bonnie „Prince“ Billy s svojo znamko tobaka in kave, Beth Ditto pa s svojo znamko ličil ...


… Demented Are Go imajo novi album, družba Walt Disney uporabila naslovnico plate Joy Divisionov, Unknown Pleasures za osnovo majice, Johnny Marr (The Smiths, …) kot oblikovalec, …

... po daljši bolezni ugasnilo življenje bluesovske ikone Ette James; spletne strani za
Petek, 27. 1. 2012

* Cypress Hilli so vedno sloveli kot zasedba, ki se rada preizkuša znotraj različnih žanrov. Pred dnevi so tako objavili novico, da jim je bilo sodelovanje z britanskim dubsteperskim producentom Ruskom tako všeč, da bodo z njim zaplodili kar celotno malo ploščo. EP bo vseboval pet kompozicij, izšel naj bi poleti, natančnejših informacij pa zaenkrat iz tabora Cypress Hillov še ni. Verjetno ni odveč dodati tudi to, da je Rusko v več intervjujih poudaril, da je bil v mlajših letih velik fen tega trojca.

Člana zasedbe Broken Social Scene, Justin Peroff ter Liam O'Neill, sta skupaj z Davom Hamelinom iz razpadle skupine The Stills ustanovila novo zasedbo. Nadeli so ji ime „Eight and a half“, svoj istoimenski prvenec pa bodo izdali za založbo „Arts&Crafts“, slovesni dogodek pa naj bi se zgodil 10. aprila letos...

Bonnie „Prince“ Billy oz. Will Oldham nam skoraj tedensko postreže s kakšno informacijo o svojem delu. No, tokrat gre za znamko kave, ki se imenuje po njegovem zaenkrat še zadnjem albumu „Wolfroy Goes to Town“, v tobačni različici pa ji pravijo „Wolfroy certified organic“, na trg pa jo bo lansirala havajska tobačna tovarna Kona rose. Zraven lahko dobite tudi podobno znamko kave …

Gospodična Beth Ditto, ki smo jo skupaj z njenimi Gossip videli tudi v Ljubljani, je s kozmetičnim velikanom MAC ustvarila svojo linijo ličil za obraz, ki bo dosegljiva od letošnjega poletja dalje. Zraven pa seveda obešamo še podatek, da Gossip snemajo album s producentom Markom Ronsonom, ki naj bi izšel tekom letošnjega leta..

Glasbene novice je spisal Jizah


Četrtek, 26. 1. 2012

* Demented are go - eden izmed najstarejših psychobilly bendov - ima nov studijski album. Welcome back to insanity prihaja celih sedem let po nazadnje izdanem Hellbilly storm. Založba obljublja, da bo album vzbudil pozornost ne samo pri psychobillyijh, pač pa tudi pri pankerjih, šokerjih in ljubiteljih umazanega rock'n'rolla. Za najbolj neučakane je pri People like you založbi že na voljo na šeststo šestinšestdeset kosov omejena naklada sedeminčne vinilke Lucky Charm, ki jo je mogoče nabaviti v treh različnih barvah - beli, rumeni in rdeči. Sicer pa bo na cel album treba počakati do šestindvajsetega marca.

Da pravila in dolžnosti veljajo samo za ene, dokazuje nedavni primer družbe Walt Disney, ki je meni nič tebi nič uporabila naslovnico legendarne plate Joy Divisionov, Unknown Pleasures za osnovo majice, na kateri je Mickey Mouse. Ok, res je, da je omenjena naslovnica javna lastnina in ni bila nikoli last Joy Divisionov, ker so jo tudi oni vzeli z neke astronomske enciklopedije, in prikazuje prvo sliko radijskih valov, ki jo je leta 1967 posnela Jocelyn Bell Burnell, a vseeno se poraja vprašanje, kako bodo pri Waltu Disneyu reagirali, če bo še kdo v prihodnosti uporabil enako podobo.

Johnny Marr, poznan kot kitarist številnih bendov, predvsem pa The Smiths in nazadnje The Cribs ni samo dober kitarist, ampak ima celo vrsto drugih umetniških sposobnosti. Tako je pred kratkim za belgijski izobraževalni center Designers against AIDS oblikoval tri nahrbtnike v pop art slogu. Nahrbtnike bodo na dobrodelni dražbi prodali marca. To sicer ni prvi Johnnyjev skok v svet dizajna, saj je pred tem že oblikoval kar nekaj zadev, med drugim tudi omejeno izdajo Ray ban očal.

Pripravila sKabina

 

Ponedeljek, 23. 1. 2012

* V petek je v Riversideu v Kaliforniji za posledicami levkemije umrla ena največjih vokalistk zadnjih petdesetih let, Etta James. Mojstrici gospela, rokenrola, soula, bluesa in jazza, ki bi v sredo praznovala 74 let, so se poklonila številna imena iz sveta glasbe, med drugim Beyoncé, ki je Etto James odigrala v filmu Cadillac Records - zgodbi o vplivni chicaški založbi Chess Records. S šestimi grammyji ovenčano pevko, katere življenje je bilo polno vzponov in padcev in med drugim zaznamovano z odvisnostjo od heroina, si bomo zapomnili po uspešnicah, kot so Something's Got a Hold On Me, I'd Rather Go Blind, At Last in številnih drugih.

Po četrtkovem zaprtju priljubljene spletne strani za gostovanje datotek Megaupload in spektakularni aretaciji njenega ustanovitelja Kima Schmitza na Novi Zelandiji dan pozneje sta svoje usluge včeraj sklenili omejiti še dve tovrstni spletni strani. FileSonic trenutno omogoča samo download datotek, ki ste jih nanjo naložili sami, Uplodaded.to pa vsaj v ZDA sploh ni več mogoče uporabljati. Posledično so ugasnili tudi nekateri blogi, ki so objavljali povezave do albumov, naloženih na omenjenih straneh.

Spletna glasbena revija Odzven bo prvo obletnico obstoja obeležila z izidom tiskanega zbornika Odzven 2011. Izmed 260 recenzij, esejev, intervjujev in drugih besedil, poprej objavljenih na spletu, je v knjigi objavljen izbor 47 člankov eminentnih domačih piscev. Predstavitev zbornika in zabava ob prvem rojstnem dnevu Odzvena se bosta začeli čez slabo uro in pol v kavarni Slovenskega etnografskega muzeja, nastopili pa bodo Tomaž Grom, duo Blue Train, pevka Mojca Art in skupina Relight.

Kitarist britanske zasedbe Radiohead Jonny Greenwood bo 13. marca pri založbi Nonesuch objavil album, ki ga je lansko jesen posnel s poljskim skladateljem Krzysztofom Pendereckim. Na plošči bosta dve kompoziciji Pendereckega z začetka šestdesetih let - Polymorphia in Threnody for the Victims of Hiroshima - ter dve Greeenwodovi skladbi, ki sta nastali pod vplivom omenjenih del: Popcorn Superhet Receiver in 48 Responses to Polymorphia. Skladbe je izvedel poljski orkester AUKSO pod taktirko Krzysztofa Pendereckega in Mareka Mośa.

Glasbene novice je pripravila Polona Poberžnik.

 Komentarji
komentiraj >>