Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Clem Snide (1110 bralcev)
Sreda, 1. 2. 2012
outlawPrva sreda v februarju, posebna oddaja Moč pesmi, v njej Clem Snide.
clemsnide.com
1. CD clem snide, 1 (journey) FAITHFULLY clem snide 4.05
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
Faithfully, pesem skupine Journey, tokrat v izvedbi Eefa Barzelaya alias Clem Snide na lanskem mini albumu priredb Clem Snide's Journey. Seveda dvopomenski naslov: Potovanje Clema Snidea ali pesmi skupine Journey v izvedbi zasedbe Clem Snide.
To je oddaja Moč pesmi, posebna oddaja o nadčasnih pesmih iz Amerike in okolice vsako prvo sredo v mesecu v okviru redne tedenske oddaje Izven zakona na vašem in našem Radiu Študent. Nocoj bomo povzeli dosedanji opus Eefa Barzelaya, ki ga je ustvaril v okviru zasedbe pod imenom Clem Snide. Prejšnji teden smo se na to pripravljali z njegovimi samostojnimi ploščami.
S prvega albuma zasedbe Clem Snide, You Were A Diamond iz 1998. leta poslušajmo pesem z – za to priložnost - ustreznim naslovom Your Night To Shine, Noč, v kateri boš zasijal.
2. Isti CD, 2 (oni) YOUR NIGHT TO SHINE clem snide 4.02
Ifar Eef Barzelay se je rodil v Tel Avivu 12. maja 1070. leta, odraščal pa je v Teanecku v New Jerseyu, ZDA. V začetku devetdesetih je ustanovil prvo različico zasedbe Clem Snide. Ime je pobrano po liku, ki se pojavlja v več romanih Williama S. Burroughsa, od Naked Lunch naprej. V prvi zasedbi so bili Eef Barzelay s kitaro, glasom in pesmimi, basist James Glasser in bobnar Eric Paul. Objavili so nekaj malih plošč, nato pa jih je 1994. leta Eef Barzelay razpustil. Po nekajletnem premoru se je Eef Barzelay spet povezal z Jamesom Glasserjem, ki je medtem študiral čelo na glasbeni šoli v New Yorku. Začela sta z delom pod imenom Fruit Key. Ko je prišel še basist Jeff Sweetbread Marshall, se je Eef Barzelay odločil, da se bodo spet imenovali Clem Snide. 1998. leta so objavili prvi album z naslovom You Were A Diamond. Z njega poslušajmo še priredbo pesmi Hanka Williamsa, Lost On The River.
3. Isti CD, 3 (oni) LOST ON THE RIVER clem snide 3.04
Clem Snide so maja 2000 objavili drugi album z naslovom Your Favorite Music. Z njega poslušajmo pesem z naslovom The Dairy Queen.
4. Isti CD, 4 (oni) THE DAIRY QUEEN clem snide 5.03
Z albuma Your Favorite Music poslušajmo še izvrstno pesem I Love The Unknown, ki jo je Eef Barzelay leta 2008 dodal tudi na konec svojega drugega samostojnega albuma Lose Big.
5. Isti CD, 5 (oni) I LOVE THE UNKNOWN clem snide 2.46
Junija 2001 je izšla tretja plošča zasedbe Clem Snide z naslovom The Ghost Of Fashion. Z nje poslušajmo najprej pesem Long Lost Twin, Dolgo izgubljeni dvojček. Gre za prvorojenega dvojčka Elvisa Presleya, ki je umrl ob rojstvu. Del besedila pravi, kako Elvis pogreša svojega dolgo izgubljenega brata dvojčka. Long Lost Twin.
6. Isti CD, 6 (oni) LONG LOST TWIN clem snide 3.30
Izredna pesem Long Lost Twin Eefa Barzelaya na albumu The Ghost Of Fashion skupine Clem Snide. Na tej plošči je še ena označevalna in pomenljiva pesem, grenko sladka pripoved o zvezdništvu, Moment In The Sun, ki so jo uporabili v televizijski nadaljevanki Ed.
7. Isti CD, 7 (oni) MOMENT IN THE SUN clem snide 5.31
Album The Ghost Of Fashion lahko štejemo za vrhunec zasedbe Clem Snide.
V tistem času je zasedba Clem Snide veliko nastopala. To je pustilo sledi, saj se je basist Jeff Marshall naveličal in leta 2003 zapustil skupino. Je pa kljub temu pomagal posneti naslednji album z naslovom The Soft Spot, ki je bil objavljen junija 2003. Na njem sta z raznimi glasbili sodelovala še bratranca Pete in Brendan Fitzpatrick. Z albuma The Soft Spot poslušajmo najprej pesem z naslovom Fontanelle.
8. Isti CD, 8 (oni) FONTANELLE clem snide 2.28
Z dokaj intimistične plošče The Soft Spot poslušajmo še izvrstno, krhko zaključno pesem Every Moment.
9. Isti CD, 9 (oni) EVERY MOMENT clem snide 5.15
Februarja 2005 so Clem Snide objavili album s pomenljivim naslovom End Of Love, Konec ljubezni. To je bila namreč za nekaj časa zadnja plošča skupine. V naslednjih letih je Eef Barzelay objavil par samostojnih plošč oziroma plošč pod svojim imenom. Na End Of Love so sodelovali Ben Perowski iz skupine The Lounge Lizards, Lara Meyerratken iz Crooked Fingers, Paul Burch in Ben Martin iz zasedbe Lambchop in Tony Crow. Poslušajmo pesem z naslovom Collapse.
10. Isti CD, 10 (oni) COLLAPSE clem snide 4.42
Z albuma End Of Love poslušajmo še eno najlepših pesmi Eefa Barzelaya, ne le na albumu End Of Love, When We Become.
11. Isti CD, 11 (oni) WHEN WE BECOME clem snide 4.52
End Of Love, še ena odlična plošča zasedbe Clem Snide. Lahko bi rekli, da je bila labodji spev, če se leta 2009 Eef Barzelay ne bi vrnil z naslednjim albumom pod imenom Clem Snide. Pravzaprav je šlo za posnetke, ki so jih člani zasedbe Clem Snide posneli že leta 2006, v času, ko je Eef Barzelay objavil svoj prvi samostojni album Bitter Honey. Ko so se leta 2009 ponovno aktivirali, so objavili posnetke pod naslovom Hungry Bird. Z nje poslušajmo pesem z jasnim naslovom Pray, Molitev.
12. Isti CD, 12 (oni) PRAY clem snide 4.30 (7.57)
Februarja 2010 so Eef Barzelay in zasedba Clem Snide, ki sta jo sestavljala še Brendan Fitzpatrick z basom in klaviaturami in tolkalec Ben Martin s par gosti, objavili prvo pravo novo ploščo z novimi pesmimi Eefa Barzelaya. Naslov ji je The Meat Of Life, v njo pa nas uvaja izvrstna pesem o razhodu in občudovanju sončnega vzhoda na parkirišču trgovskega centra, Walmart Parking Lot.
13. Isti CD, 13 (oni) WALMART PARKING LOT clem snide 2.35
The Meat Of Life, spet izvrstna plošča Eefa Barzelaya in obnovljene zasedbe Clem Snide iz leta 2010. In še ena odlična pesem, I Got High.
14. Isti CD, 14 (oni) I GOT HIGH clem snide 4.21
Eef Barzelay vsekakor ostaja dejaven, pod katerimkoli imenom že ustvarja. Lani je, kot smo že omenjali, objavil dva mini albuma, enega pod imenom Clem Snide's Journey s priredbami pesmi skupine Journey, drugega pod lastnim imenom in z naslovom Black Tin Rocket s priredbami pesmi Terri Moeller in skupine Transmissionary Six.
Oddaja Moč pesmi, v kateri smo povzeli dosedanje delo Eefa Barzelaya, objavljeno pod imenom Clem Snide, se je iztekla. Naslednji teden v redni sredini oddaji Izven zakona Bruce Springteen in Leonard Cohen z novimi ploščami. Milko Poštrak vas do takrat lepo pozdravljam s še eno pesmijo Eefa Barzelaya z albuma The Meat Of Life zasedbe Clem Snide iz leta 2010, Stoney.
15. isti CD, 15 (oni) STONEY clem snide 3.18


Komentarji
komentiraj >>