Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Britoff: Superman in Spiderman iranska državljana, češkemu parlamentu prva bronasta bralna značka, JJ in njegovi asi (773 bralcev)
Torek, 7. 2. 2012
Luka P.… kazahstanski aktivist Jevgenij Žovtis kmalu na prostosti …
… Bronasta bralna značka za češki parlament!!! …
… brazilski policisti imajo frustracije zaradi politikov …
… Spiderman in Superman v Iranu …
… v Kiberpipi danes o ACTI in SOPI …
… Iranu zamrznili račune v ZDA in na vseh ameriških bankah …
… sami asi …
… Occupy proti "Oklepnikom" …
… Manning proti ameriškemu vojaškemu tožilstvu …
… in še striček Guinness in njegovi drekpumparji ...

SEDMA
Sodišče kazenske kolonije v kazahstanskem mestu Ust-Kamenogorsk je sporočilo, da bodo 15. februarja iz zapora predčasno izpustili Jevgenija Žovtisa, aktivista za človekove pravice. Žovtis je bil leta 2009 obsojen na štiri leta zapora zaradi prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil pešec. Mnogi so prepričani, da je bil proces politično motiviran in da so kazahstanske oblasti zlorabile nesrečo ter s tem spravile za zapahe najglasnejši kritičen glas v državi. Pred aretacijo je Žovtis vodil kazahstanski Mednarodni urad za človekove pravice.

V Egiptu bodo zaradi domnevne vpletenosti pri prepovedanih dejanjih in nezakonitem prejemanju tujih sredstev sodili 43im delavcem nevladnih organizacij. Med njimi je 19 ameriških državljanov, eden od teh je Sam LaHood, vodja Mednarodnega republikanskega inštituta in sin ameriškega sekretarja za promet, Raya LaHooda. Hillary Clinton je opozorila egiptovskega zunanjega ministra, da se tako ne obnaša in ga spomnila, da s tem tvegajo izgubo denarne pomoči v višini 1,2 milijarde ameriškega papirja, brez katerega se bo dejavna egiptovska vojska težko še naprej vozila z ameriškimi tanki v takem tempu.

Med Kairom in Washingtonom že vse od ljudske vstaje traja spor okoli ameriškega financiranja tako imenovanih skupin za spodbujanje demokracije in človekovih pravic. Začasni vojaški svet, ki je prevzel oblast po strmoglavljenju dolgoletnega prijatelja Združenih držav Hosnija Mubaraka, verjame, da je za poslabšanje razmer v državi in proteste uperjene proti njim, odgovor potrebno poiskati zunaj meja Egipta. Finančna pomoč protestnikom je po njihovem mnenju le poskus destabiliziranja Egipta.

Češka vlada je po hekerskem vdoru v računalnike začasno zaustavila proces ratifikacije spornega mednarodnega sporazuma za boj proti ponarejanju ACTA. Hekerji so zbrali podatke okoli 27.000 članov vladajoče Državljanske demokratske stranke, vključno z njihovimi telefonskimi številkami in zasebnimi naslovi ter jih posredovali urednikom čeških medijev. Iz vladnega kabineta so že sporočili, da si bodo vzeli več časa za poglobljeno preučitev sporazuma. Proces ratifikacije je zamrznila tudi Slovaška.

OSMA
V brazilski zvezni državi Bahia so se policisti, ki stavkajo teden dni, želeli pa bi si višjih plač in boljših delovnih pogojev, spopadli z vojsko in paravojaško policijo. Plavim je baje prekipelo zaradi duševnega stanja, ki jim ga povzroča neugodje zaradi nasprotja med njihovimi željami in političnimi pravljičnimi obljubami na drugi. Kako resno so mislili je dovolj, da povemo, da so med drugim zavzeli zvezni državni zbor in se v njem utrdili po učbeniku vojaške taktike ter zasegli par policijskih avtomobilov.

Odkar so policisti pričeli s stavko se je število umorov v Bahii podvojilo, od takrat je umrlo najmanj 93 oseb. Glavno mesto zvezne dežele Salvador bo sicer eno od prizorišč svetovnega prvenstva v nogometu leta 2014.

Iranski inštitut za intelektualni razvoj otrok je na dolg seznam prepovedanih igrač, filmov in glasbe dodal še Simpsonove. S tem naj bi Irance ščitili pred invazijo zahodne kulture, a kaj jim to pomaga. Nemočni so pred tandemom Spiderman – Superman, ki sta že prečkala iranske meje in že kvarita tamkajšnje otroke.

Vse, ki vas zanimajo posledice sprejemanja Mednarodnega sporazuma za tako imenovani boj proti ponarejanju – ACTA in njene ameriške različice SOPA zakonodaje, o elementih presenečenja v teh predlogih zakonov in o vsebinskih delih, se lahko danes ob 19i uri udeležite okrogle mize v Kiberpipi. Gostje okrogle mize bodo Andrej Piano, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, Jure Logar, državni nadzornik v Uradu informacijskega pooblaščenca, novinar Sobotne priloge Dela Lenart Kučić in Maja Bogataj Jančič, ustanoviteljica ter vodja Inštituta za intelektualno lastnino.

DEVETA
Barack Obama je podpisal izvršni ukaz za zamrznitev vseh sredstev, ki jih ima iranska vlada v Združenih državah Amerike in na ameriških bankah po svetu. K zaostrovanju sankcij vabijo tudi svoje zaveznike. Poleg jedrskega programa po novem predstavljajo iranske finančne dejavnosti stalno in nesprejemljivo tveganje na mednarodnem finančnem sistemu.

Slovenski nacionalni center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT je v letu 2011 zabeležil 261 prijav spletnih goljufij in kraj identitete. To je za 92 odstotkov več kot v letu 2010.

Pred pristojnimi delovnimi telesi državnega zbora bo zaslišanih prvih šest kandidatov za ministre nove vlade. Preostali kandidati bodo imeli predstavitve v četrtek. Državni zbor bo o celotni 12-članski ministrski ekipi odločal že na izredni seji, ki bo predvidoma v petek. Predstavili vam bomo paradne konje prvega kroga naše bodoče politike. V dopoldanskih urah bo svoje vizije in ideje predstavil Vinko Gorenak, kandidat za ministra za notranje zadeve.

Svoj načrt bo pet po dvanajsti predstavil kandidat za ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav. Po njem bo s svojimi idejami prišel na plano kandidat za ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Žiga Turk. Predzadnji bo komisijo prepričeval kandidat za ministra za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač. Prvi krog bo pred parlamentarno komisijo za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu zaključila Ljudmila Novak.

DESETA
V Združenih državah Amerike se gibanje Occupy sooča s številnimi aretacijami in represijo vseh vrst. O podenju aktivistov iz zasedenih območij poročajo iz številnih mest. Številni Američani se sprašujejo, upajmo da ne prepozno, kako so se pripadniki službe za varovanje parkov v tako kratkem času transformirali v parapolicijsko enoto, ki za povrh vsega po vsej verjetnosti od tam ne bi odšla četudi tam nebi bilo več enega protestnika.

Ostali bomo v Združenih državah. Nekdanji ameriški vojak Bradley Manning, ki je obtožen prenosa na tisoče nič več tajnih dokumentov, ki so bili kasneje objavljeni na spletnem portalu WikiLeaks, bo stopil pred vojaško sodišče. Ameriški vojaški tožilci ga bodo stisnili v vseh 22 točkah obtožnice, vključno za pomoč sovražniku. Če bo spoznan za krivega v slednji, mu grozi usmrtitev.

V Guinnessovi knjigi rekordov je objavljeno en kup brezveznih in nesmiselnih rekordov. Eden od najbolj obskurnih, ogabnih, ki povzroči vsaj toliko takšnih in drugačnih motenj, da bi jim z lahkoto nasral rekordno količino driske v vsej zgodovini, je rekord najdaljšega strela z ostrostrelno puško. Nosilec častnega Guinnessovega certifikata je pripadnik posebnih britanskih enot v Afganistanu, Craig Harrison. Na razdaljo dveh kilometrov in 471 metrov mu je uspelo z dvema streloma ubiti dva domnevna talibana. Predpogoj za sodelovanje v konkurenci je zadeti in ubiti v pravem vojaškem spopadu.

 Komentarji
komentiraj >>